У Конгресі США показали карту росії із зоною досяжності ракет ATACMS

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова комітету Палати представників США із закордонних справ Майкл Маккол представив держсекретарю Ентоні Блінкену карту Росії, де відзначені зони, яких можуть досягти американські тактичні ракети ATACMS, що поставляються Україні.

Відео опубліковано на сайті телеканалу C-SPAN.

Пан Маккол у ході виступу в Палаті представників звернувся до держсекретаря Ентоні Блінкена із закликом зняти заборону для українських військових на завдання ударів по російській території. Він уточнив, що на зображеній карті зазначено недосяжну зараз для українських військових зону, яку російська сторона, за його словами, використовує для розміщення артилерії та ракетних комплексів. Пан Маккол зазначив, що Україна перебуває «справді у поганій ситуації», і запитав у держсекретаря, що той думає про перегляд політики заборони на завдання ударів Україною по території Росії. На це Ентоні Блінкен заявив, що Україні потрібно самостійно ухвалювати такі рішення. Майкл Маккол, у свою чергу, наполягав на перегляді заборони та наголошував, що обмеження були накладені не Конгресом і можуть зашкодити Україні.

Напередодні група з 13 американських конгресменів звернулася до глави Пентагону Ллойда Остіна. У своєму листі вони закликали його дозволити Україні завдавати ударів американською зброєю на території Росії. Конгресмени вважають, що така необхідність призвела до погіршення становища ЗСУ на фронті.

За інформацією The Wall Street Journal, Україна вже зверталася до США з проханням не лише зняти заборону застосування американської зброї, а й допомогти у визначенні цілей на території Росії. Газета Politico також повідомляла, що через просування російських військ на харківському напрямку Україна вимагає від США дозволити удари американською зброєю територією Росії. За даними видання, політика Білого дому не змінилася: зброя, що поставляється, призначена виключно «для оборони, а не наступальних операцій на території Росії».

Скріншот з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]