У Міноборони розповіли про зимову форму для ЗСУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Зимова амуніція для військових почала надходити невеликими партіями в Україну ще влітку, однак через масштабність потреби в забезпеченні, а також ризики знищення запасів, Україна не могла накопичити достатній запас заздалегідь.

Про це розповіла в інтерв’ю на Youtube-каналі «Ісландія» заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Потрібно розуміти, в якій ситуації опинилась держава. У нас професійної армії на момент початку війни відповідно до закону було 215 тисяч. Відповідно, це одне забезпечення. Коли ми мобілізували дуже швидко сотні тисяч людей, яких треба одягти, нагодувати декілька разів в день, це безумовно інші обсяги. І в жодній країні світу, щоб відразу купити і привезти, стільки  забезпечення немає», - зазначила замміністра.

Маляр розповіла, що Міноборони довелось укладати багато контрактів і щодо закупок, і щодо пошиття за українськими стандартами зимової форми, адже знайти її в необхідних об’ємах було не реально.

«І не забувайте, що всі наші логістичні шляхи знищувала Росія, і знищує. Ми не можемо накопичувати на складах зараз нічого. Ми не можемо завести 500 тисяч амуніції і десь скласти, бо там буде ракет. Ми диверсифікували всі ці ризики», - зазначила вона.

Маляр нагадала, що в перші ти першій тижні війни в Україні була «зрада» щодо недостатньої наявності бронежилетів та касок, однак на сьогодні у ЗСУ є навіть запас і касок, і бронежилетів, і налагоджені додаткові постачання.

«По зимовій формі та ж сама історія. Це шалені обсяги», - зазначила замміністра.

За її словами, невеликі партії почали постачати ще з літа, однак частину одягу ще шиють.

«На весь обсяг, який нам потрібен, контракти укладені. І постачання великими партіями уже почалося. Тобто ця проблема буде закрита так само, як і з бронежилетами, але потрібно усвідомлювати, що це за обсяги. Їх немає десь на одній поличці піти і купити», - повідомила представниця Міноборони.

Вона зазначила, що в такій кількості надлишкового зимового одягу, який би могли продати Україні, нема в тому числі і у країн-партнерів, і Міноборони довелось вкладати багато різних контрактів, аби забезпечити весь обсяг.

Маляр уточнила, що зараз сили безпеки та оборони, які включають не лише підрозділи ЗСУ, нарховують близько мільйона людей.

Зазначимо, що в рамках військової допомоги українські партнери надають у тому числі і зимове обмундирування. Так, ще в серпні Іспанія надіслала Україні 30 тисяч одиниць зимового одягу.

Нагадаємо: у 2020 році Міноборони провалило план закупівель зимової форми для військових - покарання за це ніхто не поніс.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]