У Полтаві суддя призначив умовне покарання відомому бандиту - помічнику Іллі Киви, у якого знайшли дві гранати

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правоохоронці знайшли дві гранати вдома у депутата Полтавської облради Олега Панкратьєва, якого спецслужби затримали під час спроби покинути країну через західний кордон — за незаконне зберігання боєприпасів суд призначив чоловіку умовний термін.

Про це повідомляє місцеве видання Полтавщина.

27 травня Октябрський районний суд Полтави виніс вирок депутату Полтавської облради Олегу Панкратьєву, який зберігав у себе вдома дві гранати Ф-1. Суддя Віталій Микитенко призначив чоловіку 3 роки умовного покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений Олег Панкратьєв — раніше не судимий уродженець Полтави, помічник екс-нардепа Іллі Киви, депутат Полтавської обласної ради VIII скликання від «ОПЗЖ», секретар постійної депутатської комісії облради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Крім того, Панкратьєв є членом Полтавського міськвиконкому, президентом Полтавської обласної федерації таїландського боксу, а також президентом і головним тренером СК «Легіон».

Водночас як ми вже раніше повідомляли, Олега Панкратьєва важко назвати публічною особою, свою політичну діяльність він більше проводив у «тіні».

Нагадаємо, що 9 березня СБУ затримала Олега Панкратьєва між Хмельницьким та Львовом, який, за версію слідства, планував покинути країну на власному автомобілі через Закарпаття.

Відповідно до матеріалів справи, у день затримання, 9 березня, близько 23:15, під час обшуку у квартирі Панкратьєва правоохоронці вилучили 2 корпуси гранат Ф-1 з 2 запалами до них. Дії чоловіка кваліфікували як придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

19 травня Панкратьєв уклав із прокурором угоду про визнання провини, повністю визнав свою провину та підтвердив обставини справи. А 27 травня суд затвердив вище згадану угоду.

Під час обрання покарання суд врахував, що Олег Панкратьєв був не судимий, позитивно характеризується, на обліках в наркологічному та психіатричному диспансерах не перебуває. Крім того, обвинувачений має заохочення та видатні досягнення у спорті, є депутатом Полтавської обласної ради, отже угода не суперечить вимогам закону.

При цьому суд врахував, що «...в умовах воєнного стану кожен має право на активну участь у національному спротиві проти збройної агресії Російської Федерації проти суверенітету України з метою захисту життя і здоров’я, честі і гідність, недоторканності й безпеки людини як найвищої соціальної цінності, що, на думку суду, суттєво знижує суспільну небезпечність зберігання громадянином бойових припасів у цей період».

Під час досудового слідства Панкратьєву обрали запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внесення застави 12 млн грн. Заставу за обвинуваченого не вносили, тому він перебував в СІЗО з 13 березня по 27 травня включно.

Суддя Віталій Микитенко призначив Панкратьєву 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Суд постановив звільнити з-під варти чоловіка негайно в залі суду. У строк відбування покарання йому зарахували термін перебування в СІЗО.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]