«У приватних розмовах кажуть: катастрофа»: у РФ оцінили готовність бізнесу до санкцій

|
Версия для печатиВерсия для печати

Перший віцепрем'єр РФ Андрій Білоусов провів минулого тижня низку нарад щодо готовності деяких секторів економіки до санкцій, які Росії загрожують за можливе вторгнення в Україну.

Про це пише The Bell, посилаючись на джерела. За даними ЗМІ, попри «бадьорі» звіти, у приватних розмовах готовність до санкцій називають катастрофою.

Вказано, що наради провели після стрес-тестів російських компаній та системно-значущих банків. Зокрема йшлося про реальний та фінансовий сектори, а також інфраструктуру. Свої доповіді вже представили такі російські компанії як «Пошта Росії», «Аерофлот» та «РЖД».

При цьому стрес-тести передбачали відключення Росії від системи SWIFT, заборону імпорту в країну західного програмного обладнання, серверів, чіпів та іншого високотехнологічного обладнання.

«Звітують всі бадьоро, але у приватних розмовах кажуть — катастрофа», — розповіло одне з джерел The Bell.

Ще один співрозмовник заявив, що якщо введуть обмеження на конвертацію рубля в долар, євро та британський фунт, то російські банки «точно мають проблему з рефінансуванням зовнішнього боргу».

«У частині інфраструктури ми дивимося лише на китайських підрядників. На Huawei конкретно ніхто не наполягає, але це рекомендація, яку варто враховувати за поточних умов», - повідомило третє джерело The Bell.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Європейський Союз готовий запровадити значні економічні санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну. Вона наголосила, що Європейський Союз є найбільшим торговим партнером для Росії, як найбільшим інвестором.

Держсекретар США Ентоні Блінкен нещодавно заявив, що у разі вторгнення російських військ в Україну США введуть проти РФ санкції, які «знищать російську економіку», а президент США Джо Байден повідомив, що проти Росії будуть введені санкції, які «президент РФ Володимир Путін раніше ніколи не бачив». Так, у разі нового вторгнення Росії в Україну російські банки не зможуть проводити операції з доларом.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]