У Росії заарештовано радянського дисидента Олександра Скобова у справі про «виправдання тероризму». У суді він вигукнув: «Слава Україні, смерть убивці Путіну!»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Калінінський районний суд Петербурга заарештував радянського дисидента Олександра Скобова до 1 червня у справі про виправдання тероризму (стаття 205.2 КК).

Про це повідомляє «Медіазона».

Як пише «Медіазона», опинившись в «акваріумі», Скобов сказав: «Слава Україні, смерть вбивці Путіну. Я не бачу сенсу брати участь у цьому балагані, і єдина причина участі в цьому суді — плюнути суду в обличчя». Пресу на засідання не пустили – слідство попросило провести його у закритому режимі. Однак на оголошення рішення журналістів все ж таки пустили.

Захисниця Скобова Вероніка Карагодіна просила обрати для нього запобіжний захід, не пов'язаний з арештом. Вона також клопотала про те, щоб долучити до справи медичні документи, що підтверджують, що у Скобова діагностовано цукровий діабет, гепатит С, бронхіальну астму та глаукому.

Олександра Скобова затримали у квартирі його друга, правозахисника Юлія Рибакова, увечері 2 квітня та відвезли. Рибаков говорив, що йому не дали взяти із собою ліки від діабету, пізніше стало відомо, що він сам не взяв їх на знак протесту. Скобова звинуватили у виправданні тероризму через посаду про вибух на Кримському мосту. Який саме текст ліг в основу справи, невідомо.

Скобову 66 років, у СРСР він був політв'язнем і фігурантом останньої справи про «антирадянську агітацію» (стаття 70 КК РРФСР), яку закрили 1989 року у зв'язку зі скасуванням статті. Після розпаду СРСР Скобов працював учителем історії у школі, виступав проти чеченської війни, а також проти Володимира Путіна, а з 2022 року закликав допомагати українській армії. У березні 2024 року Мін'юст Росії оголосив Скобова «іноагентом».

Фото: сторінка Олександра Скобова у Facebook

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]