У Смілі кримінальний авторитет бив та знущався з ветерана ЗСУ на очах у поліції

|
Версия для печатиВерсия для печати

У місті Сміла Черкаської області стався інцидент, який спровокував широкий резонанс у суспільстві. Місцевий мешканець, відомий як кримінальний авторитет Вадик Шерсть (справжнє імʼя Вадим Долотенко, на фото), напав на ветерана Сил спеціальних операцій Анатолія Гончаренка. Інцидент стався у центрі міста, де бандит,  публічно знущався над ветераном, змушуючи його вибачатися.

Конфлікт спалахнув 8 вересня, коли група з восьми чоловіків –  вступила в суперечку. В результаті словесної перепалки, кримінальник завдав Гончаренку декілька ударів, завдавши йому фізичної шкоди. Свідки події стверджують, що активна агресія тривала, поки інші учасники конфлікту не втрутилися, щоб зупинити насильство. Дії Вадима Долотенка зафіксовані на відео. 

Інцидент викликав обурення серед населення Сміли. Місцеві активісти і ветерани війни вийшли на акцію протесту, вимагаючи справедливого розслідування справи та належного покарання для зловмисника. Люмінарна частина суспільства вважає, що такі дії кримінальних авторитетів ставлять під загрозу не лише війну в Україні, а й національну безпеку в цілому.

Анатолій Гончаренко – ветеран, який брав участь у бойових діях, захищаючи незалежність України. Його досвід служби та заслуги не залишилися непоміченими. 

Поліція не відразу взяла інцидент під контроль. Спочатку в поліції заявили що: “Правоохоронці зреагували миттєво. Учасника інциденту забрали до лікарні, де в нього не виявили тілесних ушкоджень. Чоловік відмовився від написання заяви та повідомив, що не має ні до кого претензій”. Це при тому що у воїна побої на обличчі. 

Анатолій Гончаренко

Анатолій Гончаренко в якого "не виявили тілесних ушкоджень" 

Речниця Головного управління Національної поліції у Черкаській області Зоя Вовк  пізніше у коментарі місцевому виданню повідомила, що поки кримінальних проваджень за цим фактом не відкривали, втім ситуація може змінитися:

– Потерпілий на відео чоловік відмовився від власної заяви, тому підстав для відкриття провадження у нас немає, – пояснила речниця ГУНП.

Лише після того, як інцидент прогримів на всю країну через публікації в ЗМІ та соцмережах, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підтвердив, що справа вже на контролі у відповідних органів. Слідчі почали розслідування щодо побиття, вивчаючи всі обставини та деталі події. За напад на військового встановлено, що нападнику може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

Цей випадок став повчальним уроком про те, як важливо забезпечувати безпеку та повагу до ветеранів. Громадськість, яка активно реагує на подібні інциденти, демонструє, що агресія та насильство не залишаться безкарними. Уряд України та правоохоронці мають зробити усе можливе, щоб такі випадки не повторювалися, а ветерани та звичайні громадяни почувалися в безпеці у своїй країні. 

У світлі останніх подій важливо підтримувати ветеранів та забезпечити їм гідне місце в суспільстві, яке вони захищали ціною власного здоров'я та життя.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]