У відділеннях IBOX BANK - обшуки, державі нанесені шалені збитки

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки у середу, 8 березня, проводять обшуки в офісах та відділеннях "Айбокс банку", днем раніше НБУ позбавив його ліцензії.

Про це ЕП повідомили два непов’язані джерела в правоохоронних органах.

Напередодні, 7 березня, НБУ прийняв рішення позбавити банк ліцензії та ліквідувати банк у через систематичне порушення вимог закону щодо фінансового моніторингу.

"Айбокс банк" неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим. 

Також банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності. 

Акціонерами "Айбокс банку" є Володимир Дробот (73,92% акцій) та Альона Шевцова (24,98% акцій).

Банк має 26 відділень по Україні, з них – 8 у Києві та мережу терміналів самообслуговування, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У січні 2022 року банк проходив у справі щодо відмивання доходів від нелегального грального бізнесу. 

Як пише економіст ЦЕС Юрій Гайдай, тоді Голосіївський районний суд не побачив адміністративного правопорушення в діях посадовців "Айбокс банку", які у відповіді на запит у рамках виїздної перевірки НБУ з питань протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, приховали 7,5 млрд грн транзакцій з ТОВ "Фінансова компанія Леогеймінг Пей". Всього посадовці ПАТ "Айбокс банк" намагалися приховати транзакцій на 14+ млрд грн, плюс не надали інформацію про мерчантів за окремими МСС-кодами.

Альона Шевцова (попереднє прізвище - Дегрік) – скандально відомий учасник ринку платежів, бенефіціар та керівник ПС "Леогеймінг Пей". Її фінансові партнери до 2021 року – інвестбанкір Вадим Гордієвський (9%) та громадяни США Віктор Капустін (9%) та Юрій Каплун (20,5%).

"Айбокс Банком" на ключових посадах керують особи, що раніше працювали з Шевцовими. Наприклад, член правління банку Світлана Гармаш, є казначеєм в "Айбоксі" та контролює платежі з ігрового бізнесу, а раніше працювала в ТОВ "ФК Леогеймінг". Один з керівників служби безпеки банку Олександр Лукашенко, який до 2019 року керував управлінням нагляду за виконання законів НПУ.

Її чоловік – Євген Шевцов є офіційно найбагатший поліцейським. Заступник керівника головного слідчого управління Нацполіції. У своїй декларації за 2020 рік у розділі "Доходи" повідомив, що його родина заробила за минулий рік понад 90 мільйонів гривень, а в розділі "Грошові активи" загальна сума склала ще 94 мільйони гривень.

Так, власні доходи Євгена Шевцова вказані у декларації у цілком пристойній для його посади сумі – 412 тисяч гривень за рік. Все решта начебто заробила для родини дружина.

Безкарність Альони Шевцової у період до 2020 року пояснюється саме службовим становищем її нового чоловіка, який розв'язав буквально війну проти журналістів і громадських активістів, які викрили його дружину на брудних оборудках.

Масштаби цього кримінального бізнесу такі, що його у різні часи геймінг "кришували" очільник МВС Арсен Аваков, пізніше волів "не помічати" Денис Монастирський; сьогодні це робить міністр Ігор Клименко, який чудово обізнаний у тому, хто саме з його колег з Нацполіції здійснює оперативний контроль над злочинним синдикатом.

Інтернаціональна мафіозна структура (з центрами у Києві і Москві), яка опікується цим кримінальним процесом, буквально нищить Державу Україна, так як саме існування цієї транснаціональної злочинної організації неможливе без корупції державних інституцій.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:06
Микола Штейнберг: Про ХАЕС 5,6 імені Галущенка
16:09
Як поліція та прокурори воюють зі справжніми фронтовиками
14:03
РФ загрожує підводній інфраструктурі ЄС і Північної Америки - НАТО
12:17
Влада пообіцяла солдатам на фронті по 70 тисяч, але грошей на це ще нема
11:04
Законопроект про мобілізацію нарешті направили на підпис президенту
10:04
Скеровано до суду справу нардепа "Батьківщини" Ніколаєнка, який збив на смерть 18-річну дівчину на Житомирщині
09:34
Типовий український прокурор Олександр Гуцуляк стрімко багатіє під час війни, мешкає в котеджі за 18 мільйонів і їздить на авто преміум-класу – Bihus.Info
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 16 квітня
21:22
Шайка "непридатних до військової служби" виродків з України веде розкішне життя за кордоном, їм допомогли ВЛК, ТЦК і ГУР Буданова (ВIДЕО)
20:55
Єврокомісія погодила виділення Україні €50 млрд на реформи

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]