Угода про спрощений візовий режим ЄС із росією перестане діяти 12 вересня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Єврокомісія затвердила призупинення спрощеного візового режиму з росією.

Єврокомісія (ЄК) затвердила пропозицію щодо повного зупинення дії угоди про спрощення візового режиму з Росією. 31 серпня глави МЗС країн Євросоюзу (ЄС) домовилися призупинити угоду про спрощений візовий режим із рф. Єврокомісія розраховує, що новий режим почне працювати вже з 12 вересня. 6 вересня ЄК запропонувала повністю призупинити дію Угоди ЄС про спрощення візового режиму з росією. Рішення означає, що громадяни росії більше не користуватимуться привілейованим доступом до ЄС і зіткнуться з більш тривалим, дорожчим та складнішим процесом отримання візи.

На практиці це означає:

Вищий збір — візовий збір збільшиться з €35 до €80 для всіх заявників.

Збільшення часу обробки — стандартний термін для ухвалення консульствами рішення щодо заяв на отримання візи збільшиться з 10 до 15 днів. Цей період може бути продовжений максимум до 45 днів в окремих випадках, коли потрібний подальший розгляд заяви.

Суворіші правила для багаторазових віз — заявники більше не матимуть легкого доступу до віз, дійсних для багаторазових в'їздів до шенгенської зони.

Більш довгий список документів, що підтверджують, заявники повинні будуть надати повний список документальних доказів при поданні заяви на візу. Вони більше не користуватимуться спрощеним списком, включеним до угоди про спрощення візового режиму.

Крім того, держави-члени матимуть широку свободу дій при розгляді заяв на отримання короткострокової візи від російських громадян, і зможуть забезпечити більш ретельний контроль щодо громадян росії, які прямують до ЄС. ЄС залишиться відкритим для певних категорій заявників на отримання російської візи, які подорожують із життєво важливими цілями, включаючи, зокрема, членів сімей громадян ЄС, журналістів, дисидентів та представників громадянського суспільства.

Єврокомісія зазначила, що ЄС уклав угоди про спрощення візового режиму лише з обмеженою кількістю країн. Ці угоди ґрунтуються на взаємній довірі та повазі спільних цінностей між ЄС та цією країною. «Військова операція» несумісна з довірчими відносинами і суперечить духу партнерства, на якому ґрунтуються угоди про спрощення візового режиму, пояснили в ЄК ухвалене рішення.

31 серпня стало відомо, що ЄК підготує рекомендації щодо того, що країни об'єднання можуть робити із уже виданими громадянам рф в'їзними документами. Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель пояснив тоді, що повної заборони на оформлення «шенгену» для росіян не буде, проте процедура стане складнішою та дорожчою.

ЄК раніше повідомляла, що візовий кодекс ЄС не передбачає заборони видачі віз громадянам різних країн. Однак країни ЄС можуть самостійно запроваджувати візові обмеження, не чекаючи загальноєвропейської заборони. Ще до досягнення домовленості главами МЗС видачу віз росіянам припинили Чехія, Естонія, Латвія та Литва.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]