Угорщина вкотре врятувала від санкцій очільника рпц гундяєва, а той віддячив урядовця орденом (ФОТО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Угорщина вдруге заблокувала процес накладення санкцій Європейського союзу проти очільника Російської православної церкви патріарха Кіріла Гундяєва.

Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк. 

«Не дивно, але деякі країни-члени ЄС намагалися застосувати санкції до патріарха Кирила, але Угорщина заблокувала їх, як і минулого разу. “Жодного релігійного лідера для переліку”», – написав Йозвяк.

 

Нагадаємо, на затятого прихильника Путіна і війни в Україні патріарха Кіріла Євросоюз уже пробував накладати санкції під час узгодження шостого пакету. Тоді це заблокувала теж Угорщина.

Нагадаємо також, Патріарх РПЦ Кіріл під час проповіді у неділю, 25 вересня, заявив, що людина може «змити всі гріхи» з себе, якщо стане жертвою «при виконанні військового обов'язку». У такий спосіб він намагався виправдати оголошену Путіним мобілізацію для війни проти України.

В той же час іце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шемьєн отримав нагороду від патріарха Російської православної церкви Кирила.

Про це повідомляє видання HVG.

Подія, яка відбулася два тижні тому, не отримала широкого розголосу з боку угорського уряду, але новину про неї можна знайти на сайті Угорської православної єпархії.

Згідно з нею, митрополит Будапештсько-Угорський Іларіон вручив віце-прем'єр-міністру Угорщини Жолту Шем'єну орден Слави і Честі ІІ ступеня 13 вересня в "будівлі угорського уряду" (в якій саме будівлі, не уточнюється).

Угорського політика визнав гідним високої нагороди патріарх Московський і всієї Русі Кирил на знак визнання його внеску в Будапештсько-Угорську єпархію та у зв'язку з 60-річчям від дня народження.

Жолт Шем'єн і митрополит Іларіон. ФОТО: УГОРСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЄПАРХІЯ

"Протягом багатьох років він є дуже близьким співробітником прем'єр-міністра Віктора Орбана, очолює Християнсько-демократичну народну партію і в союзі з "Фідес" відіграє велику роль у розвитку Угорщини, дбаючи про те, щоб християнські духовні цінності і надалі були основою розвитку країни та добробуту народу", – йдеться в привітанні митрополита Іларіона.

У відповідь Шем’єн висловив щиру вдячність предстоятелю РПЦ та наголосив, що "розглядає свою роботу на благо країни як служіння Христу".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]