"Ухилянт"-мажор Слобоженко, який безперешкодно гастролює за кордоном через зв'язки з ГУР, виявився шахраєм і ухилився від сплати податків на понад 200 млн грн

|
Версия для печатиВерсия для печати

Київському блогеру Олександру Слобоженко повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі, а також у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, із січня 2020 по серпеня 2023 року Слобоженко набув необґрунтовані доходи – віртуальні активи в криптовалюті, що згідно офіційного курсу НБУ на дату отримання коштів еквівалентно більше мільярда гривень.

"Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності, незареєстрованої в установленому законом порядку компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу Інтернет-трафіку. З метою приховування сум фактично отриманих доходів підозрюваний переводив кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. В подальшому кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют на території м. Києва та в інших містах. Всі набуті активи не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися", - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Таким чином блогер ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував – придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміумкласу.

Також Слобоженко оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до нього осіб, щоб приховати придбане майно.

Йому повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 209 КК України). Наразі вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину та повідомлення їм про підозру.

Йдеться про блогера Олександра Слобоженка, який був героєм розслідування журналіста Михайла Ткача "Непридатні". У ньому розповідалось про групу молодиків з України, які виїхали за кордон як непридатні до військової служби або волонтери.

Нагадаємо: Шайка "непридатних до військової служби" виродків з України веде розкішне життя за кордоном, їм допомогли ВЛК, ТЦК і ГУР Буданова (ВIДЕО)

Після публікації матеріалу із Ткачем зв'язалася особа, яка представилася Олександром Cлобоженком, та запропонувала видалити розслідування за грошову винагороду. Після цього журналісту та іншим працівникам "Української правди" почали погрожувати.

Вгорі: Олександр Слобоженко. Скріншот з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського
14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі
12:35
Новий радник Зеленського хвалився, що коли приймав присягу свідомо пропустив частину про захист конституційного ладу
11:17
Приблизно 20% масла і сиру в Україні є фальсифікованими
10:20
Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії
09:13
Лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив своєї важливості

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]