Україна наполягатиме внести рф до "чорного списку" (FATF) найближчим часом

|
Версия для печатиВерсия для печати

Мінфін та Держфінмоніторингу планують запропонувати Міжнародній групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) внести рф до "чорного списку" на засіданні в Парижі, яке відбудеться 19-23 червня.

Про це повідомили у Мінфіні

Міністр фінансів Сергій Марченко офіційно попросив міністрів фінансів та інших відповідальних за політику протидії відмиванню коштів у країнах-членах та спостерігачах FATF підтримати ініціативу України.

Зазначається, що 24 лютого поточного року FATF призупинила членство РФ в організації. Однак цього замало.

"росія розміщує ядерну зброю в білорусі, торгує зброєю з Іраном, внесеним до “чорного списку”, фінансує тероризм через ПВК “Вагнер” та інші структури, співпрацює з Північною Кореєю щодо ядерної програми, здійснює масовані кібератаки на Україну та інші держави і використовує криптовалюту для відмивання брудних грошей. FATF була створена для протидії таким атакам на глобальну безпеку", - зазначив міністр.

"Внесення росії до “чорного списку” обмежить її доступ до зовнішніх ринків та вимагатиме від усіх юрисдикцій FATF застосовувати посилену перевірку та ефективні контрзаходи для захисту міжнародної фінансової системи від постійно зростаючих ризиків, які створює росія. Це захистить глобальну фінансову безпеку, допоможе закрити існуючі лазівки в санкційних режимах і зупинити неспровоковану і незаконну війну проти України", - додав голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

росія також вчинила низку нових порушень з моменту призупинення її членства, зокрема:

Терористичні акти, які створюють ризики для тисяч цивільних осіб. Зокрема 6 червня 2023 року росія зруйнувала Каховську дамбу в Херсонській області, спричинивши одну з найбільших техногенних катастроф в Європі за останні десятиліття.
Фінансування розповсюдження ядерної зброї. Так, рф затвердила передачу ядерної зброї білорусі.
рф продовжує торгувати зброєю з юрисдикціями, на які поширюються санкції ООН. Судна під російським та іранським прапорами маскують судноплавні маршрути в Каспійському морі, щоб торгувати зброєю та уникати санкцій.
Зростання кіберризиків. У 2023 році росія збільшила інтенсивність кібершпигунських атак на урядові організації щонайменше 17 європейських країн.
Зусилля з обходу санкцій. росія використовує віртуальні активи для обходу перевірок щодо протидії відмиванню грошей та обходу економічних санкцій.
рф підозрюють у торгівлі людьми. У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд звинуватив низку російських посадовців у примусовій депортації українських дітей з окупованих регіонів, що створило ризик торгівлі людьми.
Зростання рівня корупції. У березні 2023 року росія офіційно вийшла з Групи держав по боротьбі з корупцією (GRECO). Комітет Ради Європи MONEYVAL висловив занепокоєння щодо ризиків збільшення рівня корупції з боку росії.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]