Україна повернула з полону ще 116 людей, віддала 63 нелюдей (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба безпеки України оприлюднила ексклюзивне відео зустрічі українських захисників, визволених із російського полону в результаті чергового обміну в суботу, 4 лютого.

Про це повідомляє СБУ.

«Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», – йдеться в повідомленні.

4 лютого Україні вдалося повернути додому ще 116 захисників. Серед них – оборонці Маріуполя, херсонські партизани та снайпери з Бахмутського напрямку. За офіційними повідомленнями, це 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких - із ССО. Вісім бійців ТрО, семеро з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п‘ятеро вз ДПСУ, двоє з ВМС та один представник ДСНС. З них двоє офіцерів та 114 рядових і сержантів.

Крім того, Україні вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців - Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна-добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну - Кулика Євгенія Олеговича.

Як зазначає у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, “23 звільнених оборонця мають поранення або хворі, дехто втратив кінцівки внаслідок обморожень. Наймолодшому з визволених воїнів нещодавно виповнився 20 років, найстаршому - 62 роки”.

У штабі додали, що” триває робота над наступними обмінами”.

Росіяни тим часом кажуть, що обмін відбувся "завдяки посередництву керівництва Об'єднаних Арабських Еміратів", а окупанти отримали 63 вояк.

Як повідомлялося, за даними уповноваженої Президента України з питань забезпечення прав захисників Альони Вербицької, станом на кінець грудня 2022 року в російському полоні перебували близько 3,4 тис. українських військовослужбовців, ще 15 тисяч людей зникли безвісти.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 31 грудня повідомив, що з російського полону за 2022 рік вдалося визволити 1596 осіб, серед яких — військові та цивільні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]