Підривна діяльність: митрополит упц мп взяв участь в антиукраїнській конференції у Софії

|
Версия для печатиВерсия для печати

РПЦ, а також прихильники цієї Церкви у Європі провели у Болгарії у Софії «міжнародну конференцію по захисту православ’я та УПЦ». Серед учасників дійства був митрополит Запорізький Лука (Андрій Коваленко).

Про це повідомляє сайт Патріот Донбасу.

Митрополит Лука відомий своїми антиукраїнськими поглядами та просуванням російських пропагандистських наративів. Наприклад, 6 травня 2021 написав у своєму телеграм-каналі, що США хочуть повторити шлях Гітлера, тому нібито: окупували Україну, взяли українців в рабство, посварили українців з Росією і змусили воювати проти неї, почали винищувати українців випробуваннями на українцях біологічної зброї та насаджувати «нетрадиційні цінності».

Він там розповідав про нібито «гоніння» в Україні на УПЦ МП та православ’я та поширюівав, потрібну Росії, антиукраїнську пропаганду.

Те, що ця «міжнародна конференція» мала антиукраїнський характер визначається підсумковим документом, який там був ухвалений. Звичайно, що агресія РФ проти України навіть не згадувалася. Не згадувалися обстріли храмів УПЦ МП російською армією та знищення цих культових споруд росіянами.

А ось ЗСУ та Україна, згадувалися лише у негативному контексті, з використанням головних тез російської пропаганди та типових для росіян маніпуляцій. Пункти комюніке викладені на ресурсах, пов’язаних з РПЦ.

Ось лише два пункти з цього документу:

7. Заборонити Збройним силам та іншим військовим формуванням України обстрілювати православні храми, а також обладнати у них військові вогневі позиції.

8. Припинити здійснення релігійного геноциду проти членів УПЦ через їхній духовний зв’язок з Російською Православною Церквою (що стосується знищення зображень російських святих, ікон та церковного начиння). Також необхідно терміново зупинити перейменування храмів, названих на честь святих, пов’язаних з духовною історією Росії.

У підсумковому документі також згадувався Ігор Яковенко, більш відомий, як митрополит Арсеній, намісник Святогірської лаври. Він обвинувачується у поширенні інформації військового характеру. Зараз його справу розглядають у суді Слов’янська. Сам він перебуває у СІЗО у Дніпрі.

Ось пункт щодо Яковенка та інших членів УПЦ МП у підсумковому документі:

«Забезпечити звільнення архиєреїв та священиків УПЦ (зокрема митрополита Арсенія, намісника Святогірської Лаври), затриманих за надуманими звинуваченнями…»

Підсумковий документ цього антиукраїнського дійства передано до посольства України у Болгарії.

Зображення вгорі: скріншот з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]