Україна повернула з полону співробітника СБУ, який має стати майбутнім скомпрометованої Служби

|
Версия для печатиВерсия для печати

Під час обміну полоненими 21 вересня додому повернувся співробітник СБУ з позивним «Бурий», який боронив «Азовсталь».

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні ми повернули співробітника Служби безпеки України, який до останньої хвилини пліч-опліч з «Редісом» боронив «Азовсталь». Перед тим як потрапити до ворожого полону, він встиг з дотриманням вимог конспірації передати нам свої шеврони. Для мене велика честь особисто повернути ці шеврони, як символ вашого повернення до команди Служби безпеки», – привітав бійця тимчасово в.о.голови СБУ Василь Малюк.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну «Бурий» працював у 2-му управлінні (з дислокацією в Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Він займався протидією незаконним збройним формуванням так званої «днр».

Коли ворог пішов штурмом, «Бурий» разом з іншими колегами став на захист рідного міста. Координуючись зі штабом полку «Азов», він продовжив виконувати свою роботу: викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників.

Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон загарбників, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їхніх катів.

Пізніше разом із бійцями ЗСУ «Бурий» брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених.

«Варто відзначити, що серед захисників «Азовсталі» були і інші співробітники СБУ. Так, після удару бункерної бомби по одному з бункерів заводу зникли безвісти Василь Богач, колега і наставник нашого героя, та Олександр Супрунов, колишній боєць ЦСО «А» СБУ в Донецькій області», - зазначили в СБУ.

Сам «Бурий» у квітні був поранений після танкового обстрілу.

«Ці шеврони з нашою символікою, і ворог не мав їх бачити. Ви повністю виконали військовий і професійний обов’язок, ви - той, хто буде далі разом з нами розбудовувати Службу безпеки», – зазначив Малюк.

Як повідомлялося, Україна у середу повернула з полону російської федерації 215 українських захисників і захисниць. Серед них захисники «Азовсталі» командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест»), голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]