Україна вимагає від МАГАТЕ і ЄС рішучих кроків після захоплення ЗАЕС

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна закликає до рішучих дій стосовно російської ядерної промисловості через наміри росії "юридично закріпити" окупацію ЗАЕС росатомом. Відповідне звернення до МАГАТЕ, єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, профільних міністрів держав G7 відправив міністр енергетики України Герман Галущенко.

"росатом та інші підконтрольні їм юридичні особи підпадають під санкції в Україні. Ми закликаємо всі держави також зробити такий крок, щоб зупинити незаконну діяльність цієї компанії. Ми звертаємось до наших міжнародних партнерів, в тому числі ЄС та держав, що в нього входять, включити представників російської атомної промисловості до наступного пакету санкцій", – йдеться у зверненні, повідомляє Енергоатом в Телеграмі.

У листах зазначено, що указ президента рф є грубим порушенням міжнародного права та основних принципів ядерної безпеки, захисту та гарантій. Намагаючись взяти під контроль Запорізьку АЕС, Росія викрадає ядерні та радіоактивні матеріали, які є на території електростанції.

Такі дії росії повністю підривають зусилля МАГАТЕ щодо стабілізації ситуації навколо станції, переконана Україна.

Галущенко наголосив, що РФ має бути повністю позбавлена привілеїв і прав членства в МАГАТЕ.

5 жовтня стало відомо про щонайменше дивний указ путіна щодо по суті рейдерського захоплення станції росії. 

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]