Уряд хоче запровадити 20% податку на всі посилки з-за кордону, виняток – відправлення від фізосіб вартістю до 45 євро (ДОКУМЕНТ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кабінет Міністрів пропонує скасувати можливість ввезення на територію України без сплати ПДВ товарів у міжнародних експрес-відправленнях вартістю до 150 євро, запровадивши податок на всі посилки, за винятком відправлень від фізичних осіб вартістю до 45 євро.

Відповідні положення містить ухвалений урядом напередодні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану", зареєстрований у Верховній Раді під №11416.

Чинна норма законодавства дозволяє ввезення без сплати податку товарів у міжнародних експрес-відправленнях на адресу фізичних осіб, митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, без уточнення, хто може бути відправником.

Натомість уряд пропонує зменшити вартість товарів, які можна відправляти в Україну у міжнародних експрес-відправленнях без сплати податків, до 45 євро. При цьому встановлюється додаткове обмеження: відправником має бути лише фізична особа. Тобто всі відправлення від юридичних осіб (іноземних інтернет-магазинів тощо) оподатковуватимуться, незалежно від їх вартості.

"При цьому такі товари мають надсилатись відправником одержувачу без будь-якої оплати, призначатись для особистого чи сімейного використання одержувачем, їх характеристики і кількість не повинні вказувати на те, що вони ввозяться з будь-якою комерційною метою", – йдеться у тексті законопроєкту.

Згідно із текстом документа, навіть за таких умов забороняється пересилати без сплати податків: "духи" в обсязі більше 50 грам, або туалетну воду в обсязі більше 0,25 літра або вісім унцій; каву в обсязі більше 500 грам, або кавові екстракти і есенції в обсязі більше 200 грам; чай в обсязі більше 100 грам, або чайні екстракти та есенції в обсязі більше 40 грам.

 

Водночас, законопроєктом передбачено, що разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, у несупроводжуваному багажі базою оподаткування ПДВ є їх митна вартість (для юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців) або сумарна фактурна вартість (для фізичних осіб). До цього у випадку фізичних осіб йшлося про оподаткування ПДВ лише частини сумарної фактурної вартості, яка перевищувала 150 євро.

Як повідомлялося, напередодні Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу, яким пропонується підвищити податки на загальну суму 140 мільярдів гривень до кінця року. Водночас пропонується внести зміни до держбюджету на 2024 рік, збільшивши видатки на сили оборони та безпеки на 495,3 млрд грн.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:12
Літо 2024 року стало другим рекордним за час спостережень – Центральна геофізична обсерваторіїя
14:34
41 людина загинула і понад 180 отримали поранення внаслідок російської ракетної атаки по Полтаві
14:05
Директор НАБУ звільнив свого заступника Углаву після скандалу з витоком даних
13:37
Судитимуть нардепа від ОПЗЖ Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму
12:47
Повірений Фірташа Денис Горбуненко виявився партнером російських шахраїв
11:12
Безпековий комітет Ради направить запит до СБУ для повторної перевірки Гладкого
10:27
"Вони ніхто не "нейтральні", вони всі приїдуть додому і будуть підтримувати війну"
09:20
Справу експрокурора Одеської області Жученка нарешті спрямували до суду
08:13
Іран передасть Росії балістичні ракети «найближчим часом» – Bloomberg
20:15
3 вересня в Україні буде тепло до +31°, подекуди пройдуть короткочасні дощі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]