"Уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією" – посольство України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Нинішній уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з Росією. Про це свідчить низка "досить суперечливих подій", що відбулися в цьому році, що збіглися з майже повною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги.

У заяві посольства України в Ізраїлі, опублікованій в Facebook, відзначили також "безрезультатний" візит міністра закордонних справ Ізраїлю в Україну та низку інтерв’ю прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу ЗМІ, включно з Jerusalem Post 22 червня. Дипустанова вважає, що усі відповідні заяви премʼєра завжди спрямовані на виправдання повної бездіяльності Ізраїлю щодо надання Україні оборонної допомоги. 

"Спочатку аргументи були зосереджені навколо особливих відносин Ізраїлю з Росією в Сирії та крихкого становища єврейського населення в Російській Федерації. Однак в останньому інтерв’ю були висунуті цілком вигадані та спекулятивні припущення, що передбачають передачу західної зброї з українського поля бою сирійському та іранському режимам", – зазначили в посольстві. 

Там підкреслили, що нещодавно уряд Ізраїлю успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з міністерством закордонних справ Росії. Крім того, досягнуто домовленості про відкриття ще одного російського дипломатичного представництва в Єрусалимі, для якого навіть була виділена безкоштовна земля, що було представлено МЗС як "велике досягнення".

Також численні ізраїльські посадовці прийшли на дипломатичний прийом, організований посольством РФ у Єрусалимі тиждень тому. 

"Крім того, Міністерство закордонних справ Ізраїлю зберігає мертве мовчання щодо регулярних антисемітських заяв Путіна та його прихильників. У той час як демократичні країни вводять санкції проти Росії як країни-терориста, яка щодня здійснює військові злочини, Ізраїль взагалі не вводив санкцій, більше того, він збільшив двосторонню торгівлю з кривавим московським режимом протягом останніх двох років", – наголосили в посольстві. 

Дипломати вважають, що ізраїльське керівництво, прикриваючись "нейтралітетом", насправді активно налагоджує відносини з Росією.

"Насправді на місцях так званий нейтралітет ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція. На жаль, уряд Ізраїлю мало зважає на думку власного народу та нехтує проханнями світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в її боротьбі з російським державним тероризмом. Ми закликаємо уряд Ізраїлю змінити свою позицію та підтримати Україну засобами оборони, підтримати свободу та демократичний світовий порядок. Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильному боці історії!" – наголосили в посольстві України. 

Нетаньягу, що знову очолив уряд у грудні 2022, в інтервʼю Jerusalem Post минулого тижня сказав, що не надсилатиме зброю в Україну, бо звідти вона нібито може потрапити до ворогів його держави в Ірані. Він сказав, що це не лише теоретична можливість, і що так сталося сталося із західною протитанковою зброєю, яку Ізраїль зараз знаходить біля його кордонів.

Вгорі: Беньямін Нетаньягу та диктатор Путін. Владимир Путин и Биньямин Нетаньяху. Фото: Jim Hollander / Getty Images

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]