В очах 78% українців усі росіяни несуть відповідальність за розв’язану рф війну (ОПИТУВАННЯ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ще 57% хочуть, щоб були покарані всі, хто брав безпосередню участь у плануванні, схваленні, організації та скоєнні воєнних злочинів на території України.

Такі результати соціологічного опитування Міжнародного центру української перемоги (ICUV), проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва й Центром політичної соціології, оприлюднені "Опорою".

Також 95% респондентів очікують від держави, що вона буде добиватися від Росії виплати компенсації за завдані збитки під час війни. Проте вірять у можливість реального отримання репарацій лише 40% населення.

36% опитаних згодні на деякі поступки, але це не стосується відмови від частини територій, а також від вступу України в НАТО і ЄС, як поступки Росії.

Ідею "миру за будь-яку ціну" підтримує тільки 6% українських громадян України.

Згідно з результатами, 77% українців повністю впевненні щодо перемоги України, 16% - скоріше вірять у перемогу.

Для 70% громадян перемогою буде звільнення від ворога всіх окупованих територій України. Важливими показниками перемоги є також повернення всіх полонених і депортованих - для 60%, а для 51% українців - також покарання воєнних злочинців.

"В межах всього дослідження ви можете побачити, що 16% респондентів мали досвід, тобто були свідками воєнних злочинів. І це дуже великий відсоток для такої великої країни. Тому для мене, як і для багатьох, очевидно, що питання справедливості й питання закінчення війни дуже пов'язані. Тобто 51% хоче покарання для російських воєнних злочинців і пов'язує це прямо з обрисами української перемоги", - зазначила Голова Правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Вступ до НАТО цікавить громадян, як шлях до захисту від російської агресії - 54% опитаних поміж можливих гарантій безпеки обрали саме вступ до НАТО. Для 16% опитаних найбільш популярною безпековою альтернативою вступу до Альянсу є укладення угоди про стратегічну оборонну співпрацю з кількома країнами - членами НАТО.

Опитування методом face-to-face було проведено протягом 5-15 червня 2023 року. Загалом було опитано 2001 респондентів віком від 18 років.

 

Вгорі: росіяне для українців вже не люди, а вороги, яких треба знищувати. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]