Віцепрезидентку Європарламенту Єву Кейлі заарештували у Бельгії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Федеральна прокуратура Бельгії заарештувала віцепрезидентку Європарламенту Єву Кейлі (група соціал-демократів, Греція). Її затримали на місці злочину в рамках розслідування корупції в інтересах Катару.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За даними федеральної прокуратури, Кейлі підозрюється в корупції і затримана на місці злочину. Крім того, раніше поліція також провела обшуки у 16 місцях у Брюсселі, заарештувавши для допиту чотирьох осіб. Ця операція пов'язана з можливим хабарництвом з боку Катару”, – йдеться у повідомленні.

Раніше було допитано помічника Кейлі, якого поліція називає "F.G", і який в минулому працював на італійського депутата Європарламенту П'єра Антоніо Панцері. Фігурант бере активну участь у некомерційній організації "Боротьба з безкарністю", в будівлі якої, як повідомляється, було проведено обшук, як і в будинку Панцері. У його будинку було вилучено готівкою майже 500 тис. євро.

Також заарештували лобіста, ім'я якого не називається, та профспілкового діяча Луку Візентіні, котрий минулого місяця був обраний генеральним секретарем Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), що налічує 200 мільйонів членів у всьому світі.

Єва Кейлі цього року зайняла крісло віцепрезидента Європейського парламенту, відповідаючи, зокрема, за відносини з Близьким Сходом. Раніше вона була телеведучою, з 2014 року - депутат Європарламенту від грецької партії ПАСОК, член групи S&D. 

За деякими даними, Катар намагався вплинути на рішення Європарламенту за допомогою великих сум грошей. 

Під час обшуків слідчі вилучили загалом близько 600 тис. євро готівкою, велику кількість комп'ютерної техніки та декілька мобільних телефонів. 


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]