В ЦПК спростували брехню Стефанчука щодо роботи НАБУ/САП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Відповыдаючи на запитання журналістів одного з видань, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не тільки ухилився від відповіді на питання підконтрольності більшості правоохоронних органів в країні заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Натомість він заявив, що розслідування НАБУ/САП закінчуються виправдувальними вироками, що є відвертою неправдою.

Про це пише голова ЦПК Віталій Шабунін в соцмережах.

ВІн послався на  інтерв’ю голови ВРУ Руслана Стефанчука, в якому спікера запитали про проблему підконтрольності більшості правоохоронних органів в країні Татарову.

«Стефанчук від згадки Татарова у відповіді ухилився, натомість вколов антикорупційні органи.

За словами Стефанчука, у багатьох випадках їх розслідування закінчуються виправдувальними вироками. Але це відверта неправда. І про це говорять цифри.

ВАКС виніс 128 вироків у справах НАБУ/САП:

- абсолютна більшість справ (88 закінчилася обвинувальними вироками).

- абсолютна меншість справ (12%) закінчувалася виправдувальними вироками, до того ж частину з таких вироків потім ще й знесла апеляція.

Більше того, понад 50% усіх справ закінчувалися реальними тюремними строками з конфіскаціями.

Як тут не згадати про те, що за 3,5 роки загальні суди ухвалили всього 2 реальних вироки у справах НАБУ/САП.

За приблизно той же час ВАКС ухвалив 65 тюремних вироки, тобто зростання в 32 РАЗИ», - навів цифри Шабунін.

За його інформацією, серед засуджених-  кілька народних депутатів, колишній заступник міністра, мер, два десятки суддів, прокурори, слідчі, багаторічні “схемщики” із державних підприємств.

А ще за час повномасштабної війни завдяки роботі САП, НАБУ та ВАКС на користь Сил оборони України вже перерахували понад 1,7 млрд грн.

Водночас Шабунін вважає, що Стефанчуку «все ж краще відповісти, що там по результатам татарівських правоохоронців». В якості прикладу він навів виправдання судом винуватців у справі ДБР про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. В якій двох фігурантів суд виправдав, ще одному дав умовний строк.

Також Віталій Шабунін цікавиться, як так сталося, що полковника податкової міліції виправдали у корупційній справі через те, що ДБР порушило підслідність і вдалося до провокації?. Як бути із двома працівниками ДБР, яких “взяли” сбушники на провокації підкупу заступника прокурора Львівщини? Чому експрокурора з Кіровоградщини виправдали у справі про хабар, бо ДБР зібрало недостатньо доказів і ще й наплутало з підслідністю? Чому після того, як ДБР знищує докази нібито у зв’язку з воєнними подіями, закривають справу про хабар начальнику Івано-Франківської митниці, у якого знайшли з $234 тис. готівки, колекцією годинників і монет? Що там зі справою працівниці податкової зі “списками бажань” і які результати лютневих обшуків у Коломойського, Авакова, Столара? Коли до суду передадуть справу по закупівельнику Міноборони Хмельницькому та ексзаступнику міністра Шаповалову? Що сталося зі справою Татарова після того, як її всіма силами забрали від антикорупційних органів і віддали татарівським слідчим і прокурорам? Де обіцяні у лютому "активні посадки" вже цієї весни?

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]