В Україні змінилися умови виходу на пенсію за віком, вийти на відпочинок можна лише у 63 роки при стажі у 29 років

|
Версия для печатиВерсия для печати

 В Україні з 1 січня 2022 року змінилися умови виходу на пенсію за віком для чоловіків та жінок: право вийти на пенсію мають особи, які напрацювали не менше ніж 29 років трудового стажу. Якщо до цього віку стажу не вистачає, то вийти на відпочинок можна лише у 63 роки, а стаж має бути не менше ніж 19 років.

 Якщо ж у 63 роки немає і такого стажу, то вихід на пенсію доведеться відкласти до 65 років, однак і тут важливий стаж, він має бути від 15 до 19 років, повідомляє  Центр журналістських розслідувань. Якщо до 65 років громадянин не накопичив 15 років стажу, він має право отримувати соціальну виплату з цього віку.

Якщо зібрали потрібну кількість стажу, можете звертатися до органів Пенсійного фонду ще за місяць до досягнення необхідного віку, а також у будь-який момент після. Перелік необхідних документів опубліковано на сайті ПФУ.

Щороку трудового стажу додає лише 1% до пенсії, тоді як особистий коефіцієнт вирішує набагато більше.

Коефіцієнти бувають наступні: 0,5, 1 і 3 і це залежить від того, наскільки офіційна зарплата була більшою, дорівнювала або менша за середню по країні.

 

Верховний Суд України постановою у справі №235/23567/17 став на захист людей, поставив крапку у цьому та нагадав, що основи й механізми призначення, перерахунку й виплати пенсій із коштів Пенсійного фонду регулюються Законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про пенсійне забезпечення».

«Аргумент»

 

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:02
Повторний ракетний удар по Києву: уламки впали на приватний пологовий, 7 загиблих
14:55
ЄС у декілька разів переоцінив свої можливості з виробництва боєприпасів для України і передає їх зі значним запізненням, - ЗМІ
13:28
Розбір руїн "Охматдиту": рятувальники поспішають дістатись підвалу, де ховались діти і медики
13:24
У Києві ракета влучила у житловий будинок, зруйнований під’їзд, під завалами чути голоси
12:04
Ракетна атака: 40 ракет, у Києві 5 загиблих і 11 поранених, у Кривому Розі декілька влучань, 10 загиблих та 31 поранений
12:04
Столтенберг назвав Китай організатором агресії проти України
11:38
Ворожа ракета влучила в Охматдит (ФОТО)
10:01
Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном та заявив, що Китай - ключова сила для досягнення миру в російсько-українській війні
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 8 липня
19:45
Магучіх оновила світовий рекорд у стрибках у висоту, попередньому - 37 років

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]