ВАКС заочно арештував екснардепа СДПУ(о) і БПП Грановського

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вищий антикорупційний суд призначив підозрюваному в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі екснардепу БПП Олександру Грановському заочне тримання під вартою.

Про це повідомляють пресслужба САПЦентр протидії корупції.

Запобіжний захід 7 грудня 2022 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк.

Це рішення відкриває шлях для розшуку Грановського через Інтерпол, зазначають у ЦПК. Якщо екснардеп з'явиться на території України, його повинні затримати і доставити до суду протягом 48 годин для обрання запобіжного заходу.
екснардепа Грановського підозрюють в організації схеми на Одеському припортовому заводі, через яку завод недоотримав 93,3 млн грн.

У 2015 році ОПЗ уклав декілька угод з компанією Newscope Estates Ltd. щодо продажу добрив. НАБУ і САП вважають, що ця компанія виконувала роль "прокладки", ОПЗ фактично їм нічого не постачав, а у контрактах навмисно було занижена вартість добрив.

Потім добрива продавалися за ринковою ціною реальним покупцям, при цьому їм напряму відвантажував добрива ОПЗ. Різницю в ціні учасники схеми виводили на пов'язані із ними рахунки.

Два роки тому підозру у цій справі отримали двоє посадовців ОПЗ Кімінчіджі та Чичельницький, власник компанії-учасниці схеми Newscope Estates Ltd Чумак та довірена особа екснардепа Ткаченко. Її Грановський нібито пролобіював на посаду члена правління ОПЗ. Троє підозрюваних (Грановський, Ткаченко та Чумак) давно виїхали з країни та оголошені у розшук.

Захист наполягав на тому, що Грановський не переховується, а проживає на Кіпрі. На думку захисту, він не набув статусу підозрюваного, а один із ключових доказів обвинувачення (переписки Грановського з icloud) отримані детективами нібито в позапроцесуальний спосіб, а отже є недопустимим доказом.

Адвокати надали експертизи, зроблені на їхнє замовлення. Крім того, захист надав свої висновки аудиторів, зокрема KPMG, які не підтвердили збитки ОПЗ від продажу добрив.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]