Велика Британія передасть Україні кілька військових кораблів зі свого флоту

|
Версия для печатиВерсия для печати

Посол України в Британії Вадим Пристайко розповів, що у Лондоні прийняли рішення передати нашій країні кілька військових кораблів. Він відвідав один з таких, там вже проходять навчання для захисників.

Про це посол розповів виданню "Суспільне"

"На ньому вже зараз проходять навчання наші військові. Вони керують кораблем, вони керують зброєю. Таких кораблів буде декілька", - зазначив дипломат.

При цьому посол нагадав, що після нападу РФ на Україну 24 лютого Туреччина закрила для військових кораблів протоки в Чорному морі. 

"Наші пріоритети зрушилися. Нам зараз потрібні протимінні кораблі. 2 - це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні військових морських сил Її Величності", - зазначив посол.

(Мова йде про кораблі протимінної оборони класу «Сендаун» / Sandown - Ramsey та Blyth - А.).

Пристайко додав, що ці кораблі будуть модернізовані: їх перероблять, оновлять і додадуть туди обладнання, необхідне ЗСУ. 

"Але це не тільки 2 кораблі. У них є більше того ж класу. І на наявних кораблях зараз проходять навчання наші офіцери і моряки", - підсумував посол. 

Нагадаємо, ще навесні тодішній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон запропонував навчати до 10 000 українських військовослужбовців кожні 120 днів працювати на сучасному обладнанні стандартів НАТО. Ці навчання активно тривають, вже навіть відбулась ротація захисників.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]