Влада дає рпц в Україні місяць часу на звільнення Нижньої лаври, далі застосують силу, - Карандєєв

|
Версия для печатиВерсия для печати

Нижню лавру досі повністю контролює РПЦ в Україні, попри рішення судів про виселення.

Про це заявив в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв’ю Главкому.

“Триває ще передача майна, нерухомості. Рухомого майна майже не було. Рухоме було у Свято-Успенському соборі, Троїцькій надбрамній церкві. Його вже передали, все нормально з ним. А щодо нерухомого майна, об’єктів нерухомості, це 74 споруди, процес триває. Кілька цих об’єктів були перебудовані, спотворено їхній вигляд. З’явилися нові об’єкти, зведені без дозволу, які псують історичний контекст.

На жаль, процес передачі лаври не настільки швидкий, як би ми хотіли. Йдуть постійні суди. На ці суди приходять залучені монастирем люди, які є носіями цінностей “русского міра”, – зазначив він.

За словами чиновника, влада дає місяць представникам УПЦ МП, аби вони виселилися, а далі застосовуватимуть примусові методи.

“Нижню лавру поки повністю контролює РПЦ в Україні. Раніше говорили, що міністерство виступає проти силових рішень і за діалог. Але ж є рішення судів, та протилежна сторона виконувати їх не збирається, вона не чує вас. Та і суспільство вимагає виконання рішення суду. Яке рішення проблеми ви бачите?

Я, звичайно, за діалог, але треба бути наполегливим. Ну, місяць часу їм даємо. Це я про Нижню лавру. Після цього питання буде вирішуватися в силовий спосіб. Це не значить, що треба казати: завтра тут вас не має бути. Адже більшість монахів насправді орієнтовані на віру, а не на “русскій мір”, на відміну від церковних керівників, які були носіями наративів РПЦ”, – зазначив Карандєєв.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]