Влада Норвегії заявила про плани побудувати паркан на кордоні з Росією

|
Версия для печатиВерсия для печати

 ряд Норвегії розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією, який слугуватиме стримувальним фактором від можливих провокацій, заявила міністр юстиції Емілі Мель.

За її словами, королівство може наслідувати приклад Фінляндії, яка рішила звести 200-кілометровий бар'єр заввишки 3,5 метри на кордоні з Росією після її вторгнення в Україну, повідомляє The Moscow Times
.

"Цей паркан дуже цікавий не тільки тому, що він може служити стримувальним фактором, а й тому, що на ньому встановлені датчики і технології, які дають змогу виявляти людей, що переміщаються поблизу кордону", - зазначила Мель (цитата за  NRK).

Вона додала, що влада вивчає й інші способи, які дадуть змогу "в найкоротші терміни" закрити кордон "у найкоротші терміни". За словами Мель, це може бути розширення штату, посилення моніторингу та заходи навколо прикордонної станції в Стурскузі для регулювання руху там.

Міністра юстиції підтримує начальниця поліції Фіннмарка Еллен Хетта, яка відповідає за контроль 198-кілометрового кордону з Росією. На її думку, огорожу можна було б встановити в деяких місцях, проте вона не стала уточнювати, де саме. "Я думаю, що це буде стримувальним фактором для людей, які хочуть нелегально потрапити до Норвегії або нелегально дістатися з Норвегії в Росію", - пояснила вона.

Наразі фізичний бар'єр є тільки на 200 метрах норвезько-російського кордону. Він був створений після напливу біженців у 2015 році, коли 5000 осіб прийшли до КПП у СТурскузі з проханням притулку.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]