Влада США назвала TikTok "вовком в овечій шкурі" та вимагає видалити його з App Store і Google Play

|
Версия для печатиВерсия для печати

Представники влади США вимагають видалити застосунок TikTok з App Store і Google Play. Це пояснюють тим, що через програму стається витік персональних даних користувачів.

Лист з вимогами до компаній опублікував уповноважений комісар FCC Брендан Карр в Twitter.

"TikTok – це не просто ще одна відеопрограма. Це вовк в овечій шкурі.

Він збирає масиви конфіденційних даних, яких, як показують нові звіти, отримують доступ у Пекіні", – написав посадовець.

Лист адресований виконавчим директорам – Тіму Куку (Apple) та Сундару Пічаї (Google). У ньому йдеться про те, що додатки є прямою загрозою національній безпеці. Дані користувачів відправляють на сервери до Китаю або на ті, до яких керівництво країни має доступ. 

"Я пишу вам обом, тому що Apple і Google вважають себе керуючими магазинами програм, які є безпечними та надійними місцями для пошуку та завантаження програм. 

Попри це, Apple і Google переглянули та схвалили програму TikTok для розміщення у відповідних магазинах програм", – пише Брендан Карр.

Він пояснює, що TikTok належить Пекінській організації ByteDance, яка підпорядковується Комуністичній партії Китаю і згідно з китайським законодавством зобов’язана виконувати вимоги КНР щодо стеження.

Тож це суперечить політиці конфіденційності, яка описана в магазинах Google та Apple. Бо додатки не можуть передавати отриману інформацію третім особам без згоди користувача.

Через це уряд США вимагає видалили застосунок з App Store та Google Play до 8 липня. Якщо ж цього не станеться, компанії мають пояснити свої дії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]