Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

|
Версия для печатиВерсия для печати

Європарламент під час голосування у середу підтримав резолюцію щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Резолюцію підтримали 494 європарламентаріїв, проти 58, утрималися 44.

У документі Європарламент визнав, що Росія здійснює "нерозбірливі атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру" в Україні, внаслідок чого загинули тисячі людей. На окупованих територіях агресор проводить "страти без суду та слідства, здійснює викрадення, сексуальне насильство, тортури та інші звірства", додається у резолюції. Було також згадано про масові вбивства у Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, а також напади на маріупольський театр та залізничний вокзал Краматорська.

Автори проекту також зазначили, що росія порушує принципи Статуту ООН, викликала гуманітарну кризу в Маріуполі та зруйнувала 95% міста, перекриває доступ українців до газу, електроенергії, води та інтернету, а також до основних товарів та послуг.

"Європарламент наголошує, що цілеспрямовані напади та звірства, що здійснюються російською федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є військовими злочинами; висловлює своє беззастережне обурення та засуджує ці напади". і звірства та інші акти, які росія здійснює для досягнення своїх деструктивних політичних цілей в Україні та на території інших країн;

Європарламент закликав Раду ЄС згодом розглянути питання про внесення російської федерації до такого списку держав-спонсорів тероризму ЄС, а партнерів ЄС – вжити аналогічних заходів.

Крім того, євродепутати закликали ЄС та його держави-члени вжити заходів для ініціювання всеосяжної міжнародної ізоляції рф, у тому числі щодо членства росії у міжнародних організаціях та органах, таких як Рада Безпеки ООН, та утриматися від проведення будь-яких офіційних заходів на території російської федерації.

"Європарламент закликає до подальшого скорочення дипломатичних відносин з росією та зведення контактів з її офіційними представниками на всіх рівнях до абсолютного необхідного мінімуму; закликає держави-члени ЄС закрити та заборонити російські державні установи, такі як російські центри науки та культури, а також організації та асоціації російської діаспори, які діють під егідою та керівництвом російських дипломатичних представництв та просувають російську державну пропаганду по всьому світу", - йдеться у резолюції.

Також з огляду на ескалацію російських ударів по цивільній інфраструктурі України Європарламент закликав ЄС прискорити роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти рф.

Після схвалення президент Європарламенту має направити резолюцію високому представнику ЄС із закордонних справ та безпекової політики, Раді ЄС, Єврокомісії, урядам і парламентам держав-членів, генеральному секретарю ООН, Раді Європи, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Управлінню Верховного комісара ООН з прав людини, Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародному комітету Червоного Хреста, Міжнародному кримінальному суду, президенту, уряду та парламенту російської федерації, президенту, уряду та парламенту України.

Як відомо, 21 листопада Парламентська асамблея НАТО визнала російську федерацію та її режим державою-терористом.

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила резолюцію, в якій російську федерацію названо терористичним режимом. ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала росію державою-терористом.

Низка парламентів європейських країн, серед яких Сенат Польщі та Палата депутатів Чехії, ухвалили рішення про визнання влади російської федерації терористичним режимом. Сейм Литви визнав вивезення українців до росії депортацією українського народу

«Аргумент»


 В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]