Всі правоохоронці раптово проснулись і стали розслідувати побиття ветерана бандитом аж за трьома статтями

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Прокуратура розпочала розслідування інциденту із побиттям колишнього військового у Смілі Черкаської області за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Під час моніторингу інтернету за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації правоохоронці з’ясували, що 3 вересня у Смілі між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів.

Під час конфлікту були завдані тілесні ушкодження військовослужбовцю.

Читайте також: У Смілі кримінальний авторитет бив та знущався з ветерана ЗСУ на очах у поліції

Наразі він визнаний потерпілим у кримінальному провадженні, також встановлюються всі обставини та учасники вчинення злочину.

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили учасників інциденту та обставини конфлікту, який стався 3 вересня між водіями транспортних засобів неподалік села Ротмистрівка. Відео бійки за участю колишнього військовослужбовця іводія Hyundai оприлюднили в Інтернеті очевидці.

Як з’ясувалося, напередодні інциденту в одному з автомобілів їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому - жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

Про те, що сталося, батьки розповіли сину - колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик.

Син вирішив розібратися з водієм, проте на місці водія не виявив. Натомість він зняв із транспортного засобу державний номерний знак і розмістив у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника.

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

Патрульні поліцейські нібито оперативно прибули на місце події, провели першочергові дії, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу. Хоча на відео яке було опубліковано у соцмережах, поліція знаходиться осторонь поки бандити принижували ветерана та заставляли прикручувати номер на свою "бляху".

Поліцейські нібито згодом супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі. 

У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації, бо його так залякали бандити розправою з ним та родиною. Спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має, і написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

Пресслужба місцевої поліції радісно відзвітувала що: “Правоохоронці зреагували миттєво. Учасника інциденту забрали до лікарні, де в нього не виявили тілесних ушкоджень. Чоловік відмовився від написання заяви та повідомив, що не має ні до кого претензій”. 

Пізніше, після розголосу цієї дикої ситуації, правоохоронці знову зустрілися з чоловіком, який після спілкування погодився написати заяву щодо завдання йому тілесних ушкоджень. 

Під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування можлива додаткова кваліфікація події.

Водночас щодо дій працівників поліції керівництво ГУНП в Черкаській області розпочало службове розслідування.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що напад на військовослужбовця у Смілі має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ і генерального прокурора, і направив їм офіційні звернення.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко після інциденту в Смілі наголосив, що ніхто не має права принижувати ветеранів.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]