Юрій Касьянов: Нам потрібна зброя. Багато зброї

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Президент анонсував мільйон дронів наступного року. Проста математика каже, що нам цього мало.

Дивись попередній пост - https://censor.net/ua/blogs/3462891/milyard_droniv

Треба 3-5 мільйонів тільки фпв-дронів, які сьогодні компенсують гостру нестачу снарядів. І якщо снаряди ми отримуємо здебільшого від партнерів (у яких теж їх немає в потрібній нам кількості), то фпв-дрони, ударні дрони ми робимо самі, тому що їх теж немає у наших західних друзів.

Чи можемо ми зробити 5 мільйонів фпв-дронів у 2024 році? - Можемо. Для цього необхідно:

1. Мати одну-дві стандартні моделі, а не зоопарк дронів від 200 "виробників" (пишу в лапках, тому що це не виробники, а збирачі дронів з китайських машино-комплектів).

Стандартизація спростить закупівлю комплектуючих, складання, а головне - прискорить навчання особового складу і спростить експлуатацію. Дрони будуть дешевшими, їх буде більше, їх стане легше застосовувати.

2. Поставити цим 200-м збирачам завдання зібрати - відповідно до плану - необхідну кількість стандартних дронів в обумовлені терміни за твердою ціною. За необхідності - найняти ще збирачів, надати збирачам приміщення, забезпечити збирачів бронею від мобілізації.

3. Закупити централізовано необхідну кількість комплектуючих і компонентів для складання 5 мільйонів фпв-дронів. Це завдання поставити 2-3 операторам із зовнішніх закупівель.

4. Виділити кошти на закупівлі комплектуючих просто зараз, і почати закуповувати просто зараз.

5. Визначити військових приймальників з числа операторів дронів від кожної бригади, яка буде отримувати дрони. Виготовлені дрони мають надходити напряму - минаючи всякі зайві логістичні ланцюжки - від складальників до військових частин через контроль військового приймання.

6. Стандартизувати бойові частини, детонатори для дронів. Так само - вибрати 2-3 виробника, решті - видати ліцензію на виробництво відібраних виробів відповідно до плану.

Забезпечити закупівлю комплектуючих для всіх виробників бойових частин і детонаторів на весь запланований обсяг. Виділити гроші, забезпечити бронь, запровадити ініститут військових представників безпосередньо від військових частин із доставкою від виробника безпосередньо у військові частини.

За таким самим алгоритмом ми можемо виготовити 100 000 ударних дронів середньої і великої дальності. Тут теж потрібні стандартизація, планування, централізовані закупівлі, бронь.

Відмінність буде в тому, що виробництво ударних дронів великої дальності - це не дрібновузлове складання фпв-дронів. Виробникам для нарощування масштабів виробництва потрібні інвестиції у верстатний парк, їм потрібні великі приміщення, їм потрібні професіонали дефіцитних спеціальностей, багато з яких зараз на війні. Тому має бути алгоритм державної підтримки.

Щоб усе це запрацювало - і не тільки у збільшенні обсягів виробництва дронів, а й з інших видів зброї - нам треба мати єдине Міністерство оборонної промисловості, яке займатиметься всіма цими питаннями. Потрібен Військово-технічний комітет, або Технічна ставка, про яку так багато говорять останнім часом.

Слово за вами, Володимире Олександровичу."

Автор: Юрій Касьянов, ЗСУ

(Джерело).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:03
На Сумщині жителям 10-кілометрової зони від кордону з росією рекомендують евакуюватися
15:13
Мудак, "мажор" Олександр Слобоженко погрожує журналісту Ткачу
14:27
Буданов вже заперечує сам себе щодо наступу рф на Суми
13:44
ЄС ухвалив план Ukraine Facility для України, цьогоріч €16 мільярдів
12:04
Гроші на оборонні споруди на Харківщині були "розпиляні": Харківська ОВА платила мільйони фіктивним фірмам з Дніпропетровщини. Це і є державна зрада
11:07
Атаки росіян на Харківщину триватимуть кілька днів, потім РФ планує “потужний наступ” на Суми, – Буданов
10:02
Тепер вже "у червні": не-українська за світоглядом і ментальністю більшість в Раді не поспішає забороняти московський патріархат в Україні
09:30
На Сумщині евакуюють населення Білопілля та Ворожби
09:01
Аморальний ексзаступник Резнікова Замлинський, який погоджував контракт на "яйця по 17 грн", став послом із особливих доручень МЗС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 14 травня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]