Забудовник з російською назвою "Тургенєв Білд" внаглу зніс історичний будинок в центрі столиці поки Кличко справляв день народження

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вчора в центрі Києва внаглу серед білого дня за допомогою техніки та тітушок знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття на вулиці Кониського (бувша Тургенівська), відому як “садиба Зеленського”. На цьому місці планується зведення ергової бездумної багатоповерхівки з російською назвою  ЖК “Тургенєф”.

Про це спочатку повідомив активіст Дмитро Перов та йшлося у повідомленні депутатки Київради Ксенії Семенової. 

"Це не іскандер і не калібр. Це не результат бойових дій. Це місто Київ, за 320 км до найближчої точки фронту.

ТОВ «Тургєнєв Білд» зніс історичну Садибу Зеленських, 1890 р. Активісти, що намагались завадити демонтажу - були побиті тітушками… 

Поліція опитала ескаваторника, але нікого не затримали. На місці історичної памятки тепер мають збудувати ЖК «Тургеневъ». Дістало це все!!!" - написав Дмитро Перов, й опублікував фото з міста інциденту.

знесення садиби Зеленських

“На День народження мера Києва ЖК «Тургєнєф» зносить українську садибу 1890 року. Це щось про культуру. Happy Birthday, Mr. Mayor. Якось так”, – написала депутатка Семенова.

Раніше  цей забудовник подав  до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА документацію, в якій стверджує, що 134-річна садиба Зеленських на вулиці Кониського, 22 не має цінності, зазначає видання "КиївВлада". Раніше поруч із будинком Зеленських у 2017 році збудували клубний будинок «Turgenev». Для того, аби продовжити будівництво, у 2018 році садибу спробували знести, але після громадського розголосу демонтаж зупинили.

У Києві знесли історичну садибу Зеленських кінця XIX століття

Цей будинок зруйнував "Тургенєв"

Замовником першого будинку є фірма «Т-Інвест», а генеральним підрядником – компанія «БУДСЕРВІС 2». Коли ЖК «Turgenev» активно будували, то його директором був Віктор Троянчук. Він і зараз є директором фірми з купівлі та продажу нерухомості «ТУРГЕНЄВ БІЛД». Цю компанію зареєстрували у червні 2020 року, і, як повідомляє YouControl, вона входить до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Журналіст-розслідувач Володимир Бондаренко, в свою чергу додав трохи інформації про персонажів цього по суті кримінального дійства:

Голиця Михайло Миколайович

1) Голиця Михайло Миколайович ( родом з Чернігівської області з села Плиски, 29 грудня 1951 року народження, був довіреною особою братів Суркісів), будучи керівником главку житлового забезпечення КМДА, дає добро на відселення мешканців і виведення садиби в приватну власність. Голиця на цій посаді зосередив на себе функції замовника та інвестора будівництва і реконструкції житла у столиці. Він отримав необмежений доступ до залучених коштів на будівництво, укладання інвестиційних договорів, продаж квартир, відселення громадян з ділянок забудови і реконструкції будинків, і найголовніше – на видачу свідоцтв на право власності на квартири, гаражі, дачі, нежитлові приміщення і т. п.

Негрич Микола Михайлович (

2) Екс-депутат Київради (Удар-ЄС-БЮТ) - Негрич Микола Михайлович (1982 р.н., Коломия) - зять Голиці та забудовник - стає співвласником фірми ТОВ "ТУРГЕНЄВ БІЛД" через компанію "КРЕДЕКС". Доки не запровадили обов’язкове електронне декларування, депутат Київради Микола Негрич приховував свою декларацію, хоча був зобов’язаний подавати її до Київради

Коли декларації з’явилися на сайті НАЗК, Рух ЧЕСНО дослідив, що Негричу було що приховувати. Він опинився на другому місці з-поміж депутатів Київради за кількістю нерухомості (за винятком земельних ділянок), задекларувавши 1 будинок, 10 квартир, 3 офіси та 26 інших об’єктів – нежитлових приміщень і машиномісць. А також є одним з найбільших столичних депутатів-лендлордів. Він посів 4-те місце в рейтингу. Ареал земельних ділянок депутата – Черкащина та Прикарпаття. Загальна площа – 10 га.

3) 19 липня 2024 р. фірма "ТУРГЕНЄВ БІЛД" розвалює садибу на Кониського (Тургенєвська) 22 і збирається будувати там багатоповерхівку Партнерами Голиці-Негрича в ТОВ "ТУРГЕНЄВ БІЛД" є власники забудовника "СЕРВІТ":

БЕСАГА ВІКТОР ВІКТОРОВИЧ (1983 р.н., Берестівка) та БЕСАГА ВОЛОДИМИР ВІКТОРОВИЧ (1988 р.н., Берестівка) у фірмі "ТУРГЕНЄВ БІЛД" братів БЕСАГ представляє їхній кузен Гречко Михайло Михайлович (1992 р. н., Берестівка)

Гречко офіційно перерахував 120 тис. грн до передвиборчого фонду ТЕРЕНТЬЄВА МИХАЙЛА ОЛЕКСАНДРОВИЧА (1985 р. н., Нікополь) депутата Київради (ЄС-УДАР-БЛЧ) голови земельної комісії, директора КП "Інженерний центр", фігуранта кримінальної справи щодо дезертирства)

Ще 120 тис. грн вніс ТЕРЕНТЬЄВУ і Гречко Ярослав Михайлович (1990 р.н., Берестівка) брат МИХАЙЛА ГРЕЧКА.

Ці відносини дають змогу оцінити варіанти схематозу які могли буди задіяні при захопленні території та руйнування садиби.

У КМДА нарешті також відреагували на знесення Садиби Зеленських та заявили, що воно відбулося несанкціоновано.

"У столиці несанкціоновано знесли Садибу Зеленських (вул. Олександра Кониського, 22), збудовану у 1890 році. Керівництво Департаменту охорони культурної спадщини, представники інших структурних підрозділів КМДА та громадських організацій оперативно прибули на місце, як тільки отримали інформацію про руйнування садиби.

«Шокуюча ситуація! Те, що наразі відбувається – зухвале та цинічне самоуправство! Міська влада та Департамент охорони культурної спадщини обурені ситуацією, що сталася. Вважаємо, що правоохоронні органи мають надати свою оцінку та притягнути винних до відповідальності», – зазначила Директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

За її словами, два дні тому Громадська організація «Спадщина Київ» подала до Департаменту охорони культурної спадщини пакет доопрацьованої облікової документації щодо присвоєння будівлі на вул. Олександра Кониського, 22 статусу пам’ятки. Цей крок є частиною підписаного раніше з Департаментом плану дій щодо реалізації петиції №12870 «Зберегти історичну садибу Зеленських», яка була підтримана міським головою.

Департамент вимагає від правоохоронних органів належного реагування та притягнення винних до відповідальності."

У Нацполіції теж начебто відреагували, заявивши що "невідомі особи за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття", чому вони невідомі коли є техніка з номерами з назвою компанії та присутні самі руйнівники, це неясно. 

"Поліцейські встановили місцезнаходження техніки  та вилучили її, вирішується питання щодо її арешту. За вказаним фактом слідчі Шевченківського управління поліції розслідують кримінальне провадження, розпочате за  ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України. Всі обставини події встановлюються." - йдеться у формальній заяві поліції.

Депутатка Київради Ксенія Семенова вважає що поліція сама вляється частиною цього схематозу,

Отже поки мер Києва Віталій Кличко відзначав свій 53-й день народження, в цей час забудовник з російською назвою "Тургенєв Былд" зніс садибу Зеленських, це вже схоже на політичну диверсію.

До речі активісти зверталися до Інституту нацпам'яті щодо назви ЖК «Тургеневъ». І там заявили однозначно — вона суперечить закону про дерусифікацію, адже містить згадку російського письменника, який зневажливо ставився до українців.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:18
Хантер Байден визнав себе винним у ухиленні від сплати податків
20:10
6 вересня в Україні очікується мінлива хмарність, температура повітря до +28°
19:22
До Європи дістався новий інвазивний вид бджіл. Вони прилетіли з Індії
18:01
Кількість громадян, які загинули унаслідок удару РФ по Полтаві, збільшилася до 55.
17:02
Миколаївська філія Адміністрації морпортів під керівництвом ексрегіонала переплатила за автівку з панорамним дахом
16:39
Нова енергія Зеленського: звинувачену за розкрадання в мінюсті призначили міністром юстиції
16:09
У США заарештували колишню співробітницю уряду Нью-Йорка за шпигунство на користь Китаю її видала Ферарі та елітна нерухомість
15:36
Швейцарія продовжить S-статус для українських біженців до березня 2026 року
14:14
Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА наживався на сиренах
13:18
Колишній посадовець Міноборони України завдав державі 1,1 млрд гривень збитків

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]