Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими вніс Ігоря Гармашова, засудженого судом першої інстації за державну зраду, в список на обмін.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу Київського апеляційного суду від 28 серпня.

14 лютого 2024-го Шевченківський райсуд Києва за держзраду призначив Гармашову 12 років увʼязнення. Це сталося після того, як після півтора року судових засідань обвинувачений передумав і визнав вину.

Пізніше адвокатка подала апеляційну скаргу і просила змінити вирок в частині визначення періоду, включеного у строк відбування покарання.

Одночасно прокурор подав клопотання про скасування запобіжного заходу в вигляді тримання  Гармашова під вартою. Прокурор просив звільнити обвинуваченого і передати його під нагляд співробітникам уповноваженого органу  Головного управління розвідки Міністерства оборони України для організації та проведення його обміну як військовополоненого.

23 серпня 2024 року Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими затвердив список для передачі військовополонених ворогів та звільнення оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора. У цьому списку військовополонених ворогів, яких мають віддати РФ, є і Гармашов. 

Прокурор надав витяг із протоколу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Гармашов також дав письмову згоду на обмін його як військовополоненого.

За матеріалами справи, російські спецслужби завербували Гармашова ще в лютому 2014-го, коли він перебував у Москві.

12 вересня 2019 року Гармашов став помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата України Юрія Здебського — члена Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Із того часу і по лютий 2022-го Гармашов виконував завдання ФСБ РФ, користуючись документами міністерств та інших державних відомств України, у свої звіти для росіян він зокрема включав фотокопії документів із грифом «для службового користування».

За період із лютого 2014 року по лютий 2022 року Гармашов отримав від ФСБ РФ не менше 71 тисячі доларів США винагороди.

Наприкінці 2020 року звʼязок із представником РФ, начебто, завершився і 2 березня 2022 року Гармашова затримали.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:32
ДБР повідомило про підозру старості округу та правоохоронцю з Рівненщини, які організували схему для ухилянтів
15:30
Wall Street Journal про загальні втрати України та Росії на війні: мільйон загиблих та поранених
14:20
"Слуги народу" прийняли законопроєкт про підвищення податків, закон почне працювати "заднім числом"
13:09
У МВС сподіваються на прийняття закону про тотальний відеонагляд до кінця року
12:12
Ставленик Зеленського залишається на волі: суд відмовив САП в апеляції
11:11
ВРП покарала лише попередженням суддю яка маніпулювала рішеннями
10:25
Потяги з України до Європи у вівторок курсуватимуть без змін
09:41
Голова Центру громадянських свобод пояснила, чому не спрацює ідея віддати окупантам частину України
08:42
Зниклий Чорноморський флот РФ знайшовся неподалік палацу Путіна
20:02
17 вересня в Україні подекуди місцями короткочасний дощ, гроза, до +27° тепла

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]