Заяви Стефанішиної про неможливість відкликання статусу кандидата в ЄС є брехнею та маніпуляцією — Шабунін

|
Версия для печатиВерсия для печати

Так влада намагається згладити свої спроби зірвати конкурс на посаду голови САП.

Заяви віце-прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, що Європейська Рада в жодному разі не відкликатиме статусу кандидата у разі невиконання попередньо озвучених вимог, це маніпуляція на межі з відвертою брехнею, заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Він зазначив, що такі заяви з уст влади є акцією для заспокоєння народу перед намірами остаточно зірвати виконання вимоги Євросоюзу щодо негайного призначення переможця конкурсу на керівника САП.

Шабунін нагадав, що в пункті12 рішення Євроради зазначається, що Комісії пропонується звітувати перед Радою про виконання умов, зазначених у висновках Комісії щодо відповідних заявок на членство в рамках її регулярного пакету розширення.

«Це дозволяє будь-якій країні в процесі прогресувати на основі власних заслуг, але також означає, що кроки до ЄС можуть бути ЗМІНЕНІ, якщо основні умови більше не будуть виконуватися», -  йдеться в останньому абзаці рішення Єврокомісії.

«Огидними є спроби найгіршої частини ОП зірвати вступ України в ЄС заради можливості красти наші і Західні гроші», - резюмував голова ЦПК.

Нагадаємо, 24 грудня 2021 року комісія з обрання керівника САП вдруге не змогла затвердити результати конкурсу. Фактично комісія відмовляється підтвердити власні ж бали, виставлені кандидатам під час співбесід.

Головною причиною блокування є кандидатура переможця – детектив Клименко керував розслідуванням щодо корупції Татарова, тож його кандидатура на чолі САП не влаштовує Банкову.

Напередодні фінального етапу конкурсу ОАСК ухвалив рішення про скасування порядку роботи конкурсної комісії. Суддя Олексій Огурцов послався на неіснуючу норму закону, а також керувався лише однією редакцією закону від 2015 року, ігноруючи зміни.

Наступного дня  деякі члени комісії пропонували відкласти засідання для «ознайомлення з рішенням суду», а також пропонували ««відкласти затвердження результатів, щоб це рішення потім не оскаржили у суді».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]