Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС

|
Версия для печатиВерсия для печати

У четвер, 17 жовтня, президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської Ради та представив "план перемоги", або ж – стратегію примусу Росії до реальної дипломатії.

Зеленський наголосив, що європейська єдність – це також зброя, яка забезпечує безпеку не лише для України, але й для всіх європейських народів.

Він акцентував на необхідності провести другий Саміт миру, щоб покласти край війні та анонсував Рамкову формулу миру, яка включає всі аспекти відновлення миру.

"Ми вже провели чотири зустрічі щодо пунктів Формули миру. Сьогодні у Франції проходить п'ята. Я вдячний Франції за її проведення. У листопаді ми розробимо повноцінний документ на основі Формули миру і поділимося ним з усіма, в тому числі з росіянами, на Саміті миру", – поділився він.

Зеленський зазначив, що Росію підготувати до "справжньої дипломатії" та примусити до "справедливого миру" може "план перемоги".

Він звернувся до учасників саміту із закликом допомогти реалізувати його.

"Якщо ми почнемо зараз і будемо слідувати "плану перемоги" – ми зможемо закінчити цю війну не пізніше наступного року", – наголосив Зеленський.

За словами українського лідера, метою плану є зміцнення не лише України, а й усієї євроатлантичної спільноти. 

"Росія вдасться до дипломатії лише тоді, коли побачить, що силою нічого не доб'ється. Ми повинні створити належні умови, щоб закінчити цю війну", – наголосив він.

Зеленський акцентував, що Україна готова покласти "план перемоги" на стіл європейським лідерам і розраховує на їхню підтримку. 

"Україна готова до справжньої дипломатії. Але для цього ми маємо бути сильними. Силоміць нав'язані перемир'я замість справедливого миру ніколи не забезпечували безпеку. Ніхто не щасливий, коли повертається війна", – підсумував він.

Також президент окремо представив кожен пункт "плану перемоги".

Нагадаємо: "План перемоги" складається із п’яти пунктів. Перший передбачає невідкладне запрошення України у НАТО, для чого потрібна рішучість партнерів.

Другий пункт – про перенесення війни на територію Росії, третій пункт передбачає розміщення в Україні "комплексного неядерного стратегічного пакета стримування", четвертий пункт – про інвестиції у видобуток в Україні цікавих для багатьох країн цінних ресурсів та пʼятий пункт – про "післявоєнний час".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:02
Кафедральний собор ПЦУ у Черкасах звільнено від провокаторів рпц-фсб, там вже моляться українською мовою
13:16
Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС
13:13
Президент підписав закон про реформу корумпованої митниці
12:02
Так званий "азербайджанський газ" це повернення рф на ринок ЄС
10:08
Коли слабка влада та бездіяльні "правоохоронці": сектанти рпц захопили Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах та влаштували там безлад
08:00
ЗСУ відбили позиції у районі Липців на Харківщині, але ворог просунувся біля 4 населених пунктів на Донеччині
20:00
У четвер дощитиме на півдні та сході України, тумани
18:04
Мирослав Гай: Дрони є, людей немає
16:14
Україна скотилася до найбільш економічно невільних країн світу
15:06
50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили обі нвалідність, «дахуючи» корупційну схему Слуги народу Крупи у МСЕК та ПФ (СПИСОК)

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]