ЗМІ: російські виробники ракет "Кинджал" - не під санкціями і вільно отримують комплектуючі з ЄС

|
Версия для печатиВерсия для печати

Під західні санкції, запроваджені проти росії за напад на Україну, потрапили більшість російських оборонних виробництв. Але ось підрядники підприємств, що випускають "Кинджал" — найнебезпечнішу з керованих російських ракет, що застосовуються у війні з Україною, — досі не під санкціями, що дозволяє їм імпортувати необхідні для роботи товари напряму з різних країн ЄС.

Про це повідомляє The Insider.

Розслідувачі видання з’ясували, що:

- московське ТОВ "ЕТС Електронікс", створене 2021 року, ввозить американські мікросхеми Texas Instruments, Analog Devices і Altera через китайську компанію ETC Electronics Limited. Фірма "ЕТС Електронікс" під час війни брала участь у форумі "Армія-2022", отримавши диплом від міністра оборони Сєргєя Шойгу. Але під санкції Євросоюзу поки що не потрапила.

- Камери тепла і холоду виробництва "Espec" НВК "КБМ" отримує від московського ТОВ "Остек-Тест". Ця фірма навіть під час війни, як показують дані ImportGenius, продовжила імпортувати обладнання Espec з Польщі. Відправником виступала компанія Intertrans Sp. z o.o. з міста Седльце.

- Токарні верстати НВК "КБМ" поставляло ТОВ "KEB-Рус". Це партнер німецької компанії KEB.

- Постачальник НВК "КБМ" рушничних свердел та інших інструментів виробника Sandvik — ТОВ "Мир станочника". А отримує продукцію Sandvik цей російський оборонний підрядник від IR-Logistik GMBH з Берліна.

- "Мізки" для "Кинджалів" допомагає робити АТ "Радіант-ЕК", яке постачає інтегральні мікросхеми. Компанія продовжує імпорт під час війни: імпортує з Німеччини котушки та стрічки для захисної упаковки електронних компонентів (відправник — Advantek Gmbh).

- Ще один підрядник — ТОВ "Сонатек". Європейські торгові контрагенти "Сонатека" — UAB Breitto (Литва), Baltic Shipping Agency LTD Sp. z o.o. (Польща), UAB "CUST LT" (Литва), Hermis Ekspo SIA (Латвія), Groupe D'Investissement Financier SA (Бельгія), Aberlink Ltd (Велика Британія) та ін.

І «Іскандери», і «Кінджали» виробляє корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (АТ «НПК «КБМ») з Коломни. Вона входить в холдинг «Висотні комплекси» держкорпорації «Ростех».

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]