Знахабнілі волинські митники 10 днів не пропускають вантажівку з генераторами та портативними електростанціями для ЗСУ - волонтерка Берлінська

|
Версия для печатиВерсия для печати

Волонтери "Razom for Ukraine" закупили генератори та портативні електростанції для ЗСУ, однак вже 10 днів вантаж не пропускають волинські митники.

Про це повідомила військова та волонтерка Марія Берлінська.

"10 днів тому на Волинську митницю заїхав вантаж із генераторами та портативними електростанціями. Вантаж, на який вже черга замовлень від військових частин. Через хронічну перевтому волонтери зробили одну помилку в митній декларації. Отримувачем вказали Львівську Військову Адміністрацію - суто автоматично, бо возили разом з ЛОВА десятки вантажів із дронами та раціями", - розповіла вона.

За словами Берлінської, за годину водій з логістом виправили декларацію (поставили отримувачем склад "Razom for Ukraine) у Львові), пояснили помилку та вибачились. А в підтвердження додали рахунки про закупівлю, листи від продавців, лист від фонду.

"Але керівники Волинської митниці певне вирішили скористатись ситуацією. У відповідь на дзвінки та прохання пропустити вантаж військовим почали звучати натяки. "Розумієте, такий вантаж зараз всім потрібний. Давайте ми його вилучимо як контрабанду. А потім самі передамо військовим, обов'язково". Обовязково передадуть, нам треба просто вірити". - продовжила волонтерка.

Як результат, зазначила Берлінська, вже 10 днів водій ночує на митниці, військоволужбовці мерзнуть на фронті без генераторів, а волонтери платять кожен день простій зі своїх коштів.

"В зв'язку з цим в мене питання: Чи знає керівництво Волинської митниці як холодно зараз спати на фронті? І чи вибрали ви собі місце де ви будете служити холодними ночами без генераторів? Микола Татарчук як керівник Волинської митниці дайте відповіді на питання. Зараз в країні є лише дві ролі: бути в армії або допомогати армії. Ніякі генератори куплені за волонтерські кошти вам ніхто не віддасть. Краще віддати вас в армію, не вмієте допомогати армії, заважаєте волонтерам - вставайте в стрій". - наголосила вона.

Водночас головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Facebook зазначив: ""Волонтери" з Волинської митниці відбирають речі справжніх волонтерів, щоб розпоряджатись ними на власний розсуд. Навіть якби це не був відомий фонд - яке право у вас є затримувати хоч на хвилину вантаж у вигляді генераторів у країну, де енергетику знищує ворог і люди мають рятуватись від холоду? Божевілля якесь. Треба надати максимального розголосу, щоб зупинити це бажання наживати собі щось з того, що люди завозять для елементарного виживання".

Волонтерка, аеророзвідниця Марія Берлінська поруч із генералом Влерієм Залужним

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

21:23
Керівник Хмельницької обласної прокуратури, "інвалід" Олійник звільнився за власним бажанням, - Офіс Генпрокурора
21:14
"Корабельна сосна" Аллахвердієва отримала підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн
20:00
У п'ятницю дощитиме лише на південному сході України, заморозки
18:07
Українці за те, щоб єдину Православну Церкву очолив Епіфаній (ОПИТУВАННЯ)
17:15
Leo Beauty Club анонсує співпрацю з beauty-амбасадором Романом Кравцем aka Beauty Jocker (ТГ-канал «Джокер»)
16:13
Шантажиста та власника ТГ «Джокер» Романа Кравця спіймали на тиражуванні чергового фейку
16:01
Тепер за перевіркою МСЕК чоловіків 25-60 років стежить СБУ
14:02
Кафедральний собор ПЦУ у Черкасах звільнено від провокаторів рпц-фсб, там вже моляться українською мовою
13:16
Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС
13:13
Президент підписав закон про реформу корумпованої митниці

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]