15 років тюрми отримав кремлівський пропагандист з Полтави

|
Версия для печатиВерсия для печати

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури жителя Полтави Віктор Шестакова засуджено за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та виготовлення і поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно. Чоловіку призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Про це повідомляє видання Полтавщина.

Прокурором у суді доведено, що із червня 2022 по січень 2024 року полтавець Віктор Шестаков в якості «політичного експерта» за грошову винагороду писав статті на замовлення російського аналітичного порталу «Фонд стратегічної культури».

Підготовлені матеріали чоловік надсилав представниці порталу через месенджер. Після редагування їх публікували.

У статтях полтавець дискредитував керівництво держави та ЗСУ.

Окрім цього, у матеріалах про ракетні обстріли об’єктів критичної інфраструктури України, торговельного центру в Кременчуці, житлового будинку в Дніпрі він надав цим подіям оцінку, вигідну російським кураторам.  

З метою приховування протиправної діяльності Шестаков писав під псевдонімами Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков.

За висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, у текстах містилися висловлювання з ознаками пропаганди антиукраїнського характеру та підтримки дій агресора. Збройна агресія представлялася, як внутрішній громадянський конфлікт.

До набрання вироком законної сили полтавець перебуватиме під вартою.

За інформацією руху «Чесно», Шестаков був керівником місцевих громадських організацій «Руський рух України» у Полтавській області, «Руська община Полтавської області», «Руська співдружність», а також був уповноваженою особою від «ППП» («Партія Політики Путіна»).


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]