$5 тис. за квадратний метр відновленого житла в Запоріжжі- розслідування

|
Версия для печатиВерсия для печати

$5 тис. за квадратний метр відновленого житла, або одна квартира за 330 тисяч доларів. У стільки обійдеться міській владі Запоріжжя відновлення зруйнованого росіянами житла.

Такі плани задекларували українські чиновники, зокрема в Запоріжжі, йдеться в розсідуванні журналістів Громадського. Попри те, що в Запоріжжі таких ринкових цін і приблизно немає, в кошторисах чиновників вони є.

В цілому в Запоріжжі з початку повномасштабного вторгнення від ворожими обстрілами зруйновано 8 багатоповерхівок і близько 500-т приватних будинків. 

Навесні 2023 року депутати Запорізької міськради під керівництвом в.о. голови Анатолія Куртнєва затвердили відповідну програму з відновлення пошкодженого внаслідлок російської агресіїї житла. Програмою на цей рік передбачено 350 млн. з міського бюджету, ще плюс 815 млн. надійшло від Кабміну. Таким чинок, загальна сума коштів - більше 1,2 млрд. грн.

Та мешканці постаждалих будинків скаржаться, що міська влада практично не допомога відновлювати пошкоджене житло, включно з вікнами, дахами, меблями. Все це люди роблять самотужки. Натомість міська влада взялася за виготовлення документації на відновлення найбільш постаждалих багатоповерхівок. Непрозоро, фактично без конкурсів, віддаючи об’єкти «потрібним» підрядникам.

Попри те, відбудова не почалася навіть через рік після руйнування. Як намагалися організувати «дерибан» мільярду гривень на відновлення та кому дісталися підряди на сотні мільйонів гривень — детально в розслідуванні за посиланням.

«Аргумент»


 На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]