9 з 11 контрабандистів зі "списку Зеленського" вже вивели з-під санкцій. Це потужна перемога Офісу президента

|
Версия для печатиВерсия для печати

У 2024 році санкції подовжили лише двом контрабандистам, решта ж одинадцять автоматично з-під санкції вийшли.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

За інформацією СБУ, протягом трьох років уповноважені державні органи відповідно до їх компетенцій здійснювали моніторинг ефективності санкцій. У квітні 2024-го дія санкцій була пролонгована стосовно окремих осіб, які продовжують створювати реальні та/або потенційні загрози національним інтересам.

Вони також додали, що СБУ та надалі здійснює необхідні контррозвідувальні заходи та в разі виникнення нових загроз державній безпеці ініціюватиме запровадження обмежувальних заходів.

Серед тих, хто більше не в санкційному списку, є галицький контрабандист Володимир Полуситок, одеський експерт із взуття та текстилю Денис Амінєв, мукачівський сигаретний експерт Едуард Кукоба (для своїх — "Коба"), поціновувач електроніки з Одещини Михайло Грібанов і колишній голова столичної митниці, а нині скромний любитель добрив і квітів Юрій Дворак.

Повідомляється, що Сєяр Куршутов був першим номером санкційного списку з указу №169 2021 року. Його в окремих колах називали"другом усіх друзів", людиною, яка знає, з ким і як домовитися, аби налагодити і підтримувати процеси. Начебто в 2024 році його умови такі: 25 днів Куршутов працює на державу, а п’ять — на себе. Але насправді цікавою є згадана робота на державу. 

"Це ключ до розуміння того, в яке болото нас прагне занурити Банкова", – зазначають в виданні.

Окрім списку фізосіб, санкційний указ містив і перелік пов’язаних із контрабандними схемами юросіб. З-під санкцій випали близько семи десятків цих компаній.

Переважна більшість з них, попри три роки обмежень, не збанкрутували, працюють, мають цікавих директорів і контрагентів, а бізнес ведуть.

У одних неозброєним оком зчитується спроба уникнути податкового постаудиту, інші очевидно унеможливили вручення протоколу про порушення митних правил, а відтак, стягнення штрафу, а треті взагалі ні з ким, крім фірм-одноденок, діла не мають. І для таких відкриттів не потрібні якісь фокуси контррозвідки — все у відкритому доступі, аби бажання було.

В повідомленні зазначають, що зупинка контрабанди на кілька місяців — це гарантоване падіння тільки митних надходжень щонайменше на 60%. Тобто держбюджет — заручник контрабанди.

Зазначається, що санкції 2021 року на перший час суттєво скоротили контрабандні потоки, а самим контрабандистам завдали клопоту. Проте ефект був би сильнішим, якби замість санкційних списків вони та їхні співучасники з органів опинялися на лаві підсудних.

Нагадаємо: раніше Президент Володимир Зеленський ввів в дію санкції проти ряду фізичних та юридичний осіб, рішення щодо яких ухвалили на засідання Ради національної безпеки та оборони. 

Вперше в історії України були запроваджені персональні санкції. Покарала Рада нацбезпеки Топ-10 українських контрабандистів.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:15
Директора національного природного парку на Буковині викрили на отриманні $65 тис. хабаря
16:03
67% поляків - за повернення в Україну чоловіків призовного віку (ОПИТУВАННЯ)
15:56
Власницю ритуального монополіста – фірми «Петр Великий» Аллу Ландар запідозрили в роботі на ворога
15:20
9 з 11 контрабандистів зі "списку Зеленського" вже вивели з-під санкцій. Це потужна перемога Офісу президента
14:01
Родина посадовців ДБР за кілька років купила нерухомості та автівок на 35 мільйонів - Слідство.Інфо
13:53
Нацполіція начебто призначила службове розслідування щодо корумпованого генерала Шайхета, який у робочий час тренується в спортзалі
12:50
Справа щодо держзради Дубінського та Деркача вже в суді
11:59
НБУ подав до Ради законопроєкти про перейменування копійок у шаги
10:02
ВРП звільнила суддю Вищого адмінсуду України Масло, яку підозрюють у недекларуванні на суму 7,8 млн грн, її оголосили в розшук
08:00
Ворог захопив три села в районі Мирнограда на Донеччині

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]