Байден хоче запропонувати Україні "ізраїльську модель" безпеки замість вступу до НАТО, — ЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент США Джо Байден хоче запропонувати Україні "ізраїльську модель" безпеки з 10-річною стабільною військовою допомогою замість вступу до НАТО.

Про це пише газета The New York Times із посиланням на джерела у Білому домі.

За інформацією видання, союзники у НАТО тиснуть на Байдена, щоб той підтримав швидший і надійніший шлях України до Альянсу — країни Балтії та Польща хочуть встановлення чіткого графіка та конкретних цілей для членства України після закінчення війни.

Зазначається, що за 16 місяців великої війни деякі члени НАТО шукають способів показати, що Україна наблизилася до повноправного членства в Альянсі.

За інформацією джерел видання, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі 13 червня запропонував Байдену "компроміс", за яким НАТО погоджується з тим, що Україні не потрібно буде проходити стандартну процедуру для претендентів на членство в Альянсі через досвід великої війни із західним обладнанням та підготовкою.

Інші офіційні особи США, навпаки, заявили, що такий варіант може викликати питання про те, що замінить стандартний процес вступу.

Очікується, що на липневому саміті у Вільнюсі НАТО надасть президенту Володимиру Зеленському набір зобов'язань продовжувати військову допомогу у середньостроковій перспективі незалежно від результатів наступу Збройних Сил України чи дати виборів.

NYT заявляє, що помічники Байдена схиляються до "ізраїльської моделі" у вигляді 10-річних зобов'язань військової допомоги Україні, щоб уникнути постійних політичних дебатів у Вашингтоні під час затвердження бюджетів підтримки.

Одночасно Зеленський вимагає вступу України в НАТО і стверджує, що лише членство в Альянсі може гарантувати безпеку країни.

Президент Польщі Анджей Дуда на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Емманюелем Макроном найрішучіше висловився за прийняття України у Північноатлантичний Альянс.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]