Безпековий комітет Ради направить запит до СБУ для повторної перевірки Гладкого

|
Версия для печатиВерсия для печати

Народна депутатка від фракції "Голос" Соломія Бобровська в коментарі Суспільному сказала, що на безпековому комітеті Ради вирішили звернутися до Служби безпеки України, аби та перевірила Романа Гладкого, начальника штабу Сил безпілотних систем ЗСУ.

Про це повідомляє Суспільне.

Бобровська розповіла, що попри схвальні відгуки від головкома ЗСУ Олександра Сирського про професійність Гладкого, під час засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної ради України постала низка питань до нового начальника штабу:

  • чи є паспорт РФ в його дружини;
  • чи правда те, що його донька виступала під прапором ФСБ РФ на спортивних змаганнях;
  • у самої Бобровської було питання, чи має Гладкий довідку з перевіркою СБУ, чи була вона надана для тих, хто підписував його нове призначення, зокрема Рустему Умерову;
  • чи було скасовано рішення Верховного суду про закриття доступу до державної таємниці для Гладкого.

"Ви знаєте, жодної відповіді на жодне питання ми не отримали. Понад те, Міністерство оборони не має довідки від СБУ, яка б говорила про те, як він [Гладков] пройшов цю перевірку. Про паспорти. Жодних коментарів про дружину і про доньку", — сказала депутатка.

За словами Бобровської, зрештою комітет ухвалив рішення про те, що направить лист до СБУ із проханням перевірки. Головнокомандувач Сирський підтримав це рішення.

"Суспільство має знати, чому його дружина була в Криму, чому він їздив під час АТО до Севастополя, коли він сім'ю забрав? Тобто якісь певні речі, що стосуються не особистого життя, а стосуються державної безпеки. Оскільки відповідей немає, будемо питати, надалі копати, доки не дізнаємося, чи все гаразд, чи в СБУ є питання до Гладкого", — додала парламентарка.

Раніше народна депутатка, членкиня комітету Мар'яна Безугла оприлюднила аудіо частини засідання комітету. Там командувач СБС Вадим Сухаревський запевнив, що ніхто не чинив тиску в ЗСУ, аби призначили саме цього начальника.

А Сирський зазначив, не проти повторної перевірки Гладкого, і підкреслив, що той пройшов всі необхідні перевірки перед призначенням. Він був на посаді заступника командувача об'єднаних сил, коли його відрядили на навчання в Канаду.

Що відомо про призначення Романа Гладкого

30 серпня речник Командування Сил безпілотних систем Віталій Медведєв підтвердив Суспільному, що начальником штабу призначили капітана Романа Гладкого.

Гладкий обіймає посаду близько місяця, його призначено наказом міністра оборони від 25 липня 2024 року.

З липня 2016 року Гладкий обіймав посаду начальника штабу і першого заступника командувача Військово-морських ЗСУ. У 2018 році його звільнили через "неналежне виконання службових обов’язків". У грудні 2020 року його призначили заступником начальника штабу Командування Операції об'єднаних сил.

Напередодні низка медіа поширила інформацію про те, що раніше Гладкого могли підозрювати у державній зраді та корупції. Суспільне надіслало запити до Дердавного бюро розслідувань та Офісу генпрокурора із запитанням, чи був Гладкий фігурантом проваджень. Також ми зателефонували Гладкому, аби отримати його коментар про призначення, втім він кинув слухавку.

Командування Сил безпілотних систем ЗСУ написало, що Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України. Він офіцер з багаторічним досвідом служби у ЗСУ, має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах у Збройних силах.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]