Україна не отримає від ФРН дозволу бити вглиб Росії з німецької зброї

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна не отримає від ФРН дозволу бити вглиб Росії з німецької зброї, навіть якщо інші країни вирішать інакше щодо наданих ними озброєнь, заявив Олаф Шольц.

Як передає Deutsche Welle, канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) на тлі дискусії щодо можливого дозволу Україні завдавати ударів по цілях в РФ з західної далекобійної зброї заявив, що його позиція стосовно цього залишається незмінною - Київ не отримає від Берліна дозволу завдавати ударів углиб Росії з німецької далекобійної зброї.

"Я дотримуватимуся своєї позиції, навіть якщо інші країни вирішать інакше", - наголосив Шольц у суботу, 14 вересня, під час спілкування з виборцями в місті Пренцлау у федеральній землі Бранденбург.

Канцлер додав, що не надаватиме такого дозволу, оскільки вбачає в цьому потенційну "проблему".

При цьому Шольц пообіцяв, що Німеччина продовжить військово підтримувати Україну.

Канцлер зазначив, що розв'язана Росією війна проти України є "також з російської точки зору безглуздою", враховуючи втрати сотень тисяч військових російської армії вбитими та пораненими та розірвані економічні зв'язки РФ з багатьма країнами світу. "І після цього Україна матиме сильнішу армію, ніж раніше", - цитує його Reuters.

На його думку, мирне вирішення військового конфлікту буде можливим лише тоді, коли Росія визнає, що Україна не є її васальною державою.

Наприкінці травня цього року уряд Німеччини оголосив, що дозволяє українській армії застосовувати німецьку зброю для ударів по цілях у Росії поблизу Харківської області. Водночас Шольц неодноразово публічно заявляв, що виступає проти надання далекобійної зброї Україні, зокрема крилатих ракет Taurus. Таку позицію він обґрунтовував тим, що прагне уникнути ескалації між Росією та НАТО і втягування альянсу у війну.

13 вересня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius) заявив, що можливий дозвіл партнерів по НАТО на застосування Україною далекобійної зброї проти цілей у Росії підпадає під дію міжнародного права.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]