Чому вчителі з росії – співучасники геноциду

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це йдеться у публікаціі російського видання Грани.

У звільнених районах Харківської області затримано поки що не оприлюднену кількість вчителів, які приїхали з росії працювати в школах на окупованій території. Українська влада повідомила, що розглядає їх як злочинців, які незаконно в'їхали на територію України з метою здійснення незаконної та ворожої українській державі діяльності. І оскільки вони є військовослужбовцями (комбатантами), Женевські конвенції ними не поширюються. Їх судитимуть за українськими законами. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Припускаю, що гуманісти (особливо з росії) проллють чимало сліз із приводу трагічної долі випадкових жертв цієї війни, які опинилися "між молотом і ковадлом". Можливо, цим вчителям зробили пропозицію, від якої не можна було відмовитися. У всякому разі, не ризикуючи втратою роботи з "вовчим квитком". А можливо, вони керувалися благородними спонуканнями. Адже має хтось давати математику та фізику нещасним дітям, які залишилися без вчителів, які відмовилися співпрацювати з окупантами. Адже можна ж викладати математику та фізику без політики.

Немає сумніву, що приблизно так виправдовуватимуться і самі невдахи "місіонери російського світу". Говоритимуть, що їх обдурили. Що вони не знали. Що хотіли лише гарного. Тільки все це звичайне російське лукавство. Замішане на культивованому десятиліттями поблажливому ставленні до безвідповідальності, пристосуванства та підлості. На поблажливому ставленні до вчителів, "вимушених" брати участь у фальсифікації виборів. Поблажливе ставлення до ректорів, "вимушених" підписувати заяви на підтримку агресивної війни.

Ці вчителі їхали "сіяти розумне, добре, вічне". Не викладати математику та фізику без політики. Вони їхали переробляти населення захоплених територій. Здійснювати програму витравлення національно-культурної ідентичності із громадян України. Програму знищення самосвідомості українського народу Вони їхали робити те, що і з моральних, і з правових уявлень сучасного світу вважається геноцидом.

Вони не знали, що геноцид – це не лише газові камери? Тим гірше для них. Чи погоджувалися вони стати дрібними гвинтиками великої машини зґвалтування українського народу з ентузіазмом? Чи просто за великі гроші? Це не так важливо. У будь-якому випадку вони перебували в самовдоволеній впевненості, що це нормально. Що таке можна. Можна захопити силою територію і просто переробити людей, що її населяють. Адже люди не є суб'єктними. Вони просто матеріал. Пластилін. Несуб'єктні й самі "переробники". Вони нізащо не відповідають. Якщо що не так, відповідатиме за все той, хто їх туди послав.

А тому їм усе можна. Закони України? Не знаємо такої. Міжнародне право? Не чули. Їм можна все, що дозволяє їм той, хто за них вирішить. Їм не спадало на думку, що вони роблять щось не те. Що їм за це щось може бути? Навіть тоді, коли про них просто забули при втечі ті, хто їх туди привіз. Вони помилились. Їм не все можна. Настав час відповідати самим.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]