Дика Росія: депутат Держдуми обіцяє «відрізати голови» родичам правозахисника

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Депутат Державної думи Росії від Чечні Адам Делімханов виступив із погрозами на адресу всіх родичів Абубакара Янгулбаєва – колишнього адвоката правозахисної групи «Комітет проти катувань», чию матір Зарему Мусаєву примусово забрали з квартири в місті Нижній Новгород і перевезли до Чечні минулого місяця.

2 лютого видання «Медіазона» повідомило, що суд у Грозному заарештував Мусаєву на два місяці – за статтею про «застосування до представника влади насильства, небезпечного для життя чи здоровʼя».

Делімханов оприлюднив свої погрози на адресу Янгулбаєвих під час прямої трансляції в мережі Instagram 1 лютого, зазначає Радіо Свобода. «Ви повинні знати, що ми будемо переслідувати вас день і ніч, не турбуючись про наше життя та майно, поки не відріжемо вам голови, поки ми вас усіх не вбʼємо… І це також стосується тих, хто перекладатиме це повідомлення російською», – сказав Делімханов.

Брати Ібрагім та Абубакар Янгулбаєви, їхній батько, федеральний суддя у відставці Сайді Янгулбаєв та сестра перебувають за кордоном. Ібрагім оголошений у федеральний розшук та заарештований заочно.

20 січня особи, які представилися співробітниками МВС Чечні, увірвалися до квартири Янгулбаєвих у Нижньому Новгороді. Вони мали документи на примусовий привід судді у відставці Сайді Янгулбаєва та його дружини Зареми Мусаєвої до Чечні для допиту як свідків у справі про шахрайство. Оскільки суддівський статус Янгулбаєва забезпечує йому недоторканність, затримали лише Мусаєву. З моменту викрадення достовірної інформації про долю та стан здоровʼя хворої на інсулінозалежний діабет Зареми Мусаєвої немає. До неї не пускають адвокатів.

Європейський союз закликав Росію звільнити Зарему Мусаєву.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]