«Доказів достатньо»: провідні міжнародні експерти та захисники визнають геноцид рф в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російська армія вчиняє в Україні злочини з метою знищення українського народу. Доказів цьому вже є достатньо.

Про це йдеться у юридичному звіті, який підписали більш ніж 30 провідних вчених-правознавців та експертів щодо геноциду. 

Юридичний звіт звинувачує російську державу у порушенні кількох статей Конвенції ООН про геноцид. У доповіді йдеться про серйозний і неминучий ризик геноциду в Україні, а звинувачення підкріплюються довгим списком доказів, включаючи приклади масових убивств мирних жителів, насильницьких депортацій та антиукраїнської дегуманізуючої риторики, що використовується вищими посадовими особами росії.

Доповідь була підготовлена ​​американським аналітичним центром New Lines Institute for Strategy and Policy та канадським Центром з прав людини імені Рауля Валленберга. 

«Ми зібрали провідних юридичних експертів з усього світу, які вивчили всі докази й дійшли висновку, що Російська Федерація відповідає за порушення Конвенції про геноцид в Україні. Це дуже ретельне та детальне вивчення великих доказів. На сьогодні ми бачимо, що ця війна геноцидна за своєю природою, за мовою і за тим, як вона ведеться. Це дуже, дуже ясно», — сказав CNN Азім Ібрагім з New Lines Institute for Strategy and Policy. Ібрагім відвідав Україну в березні, щоб зібрати докази доповіді.

Відповідно до Конвенції ООН про геноцид, країни, які її підписали, мають юридичне зобов’язання запобігати геноциду — і доповідь закликає міжнародне співтовариство до дій.

«Кожна країна, яка підписала Конвенцію про геноцид, а це 151 країна, включаючи Російську Федерацію, кожна країна має зробити все можливе, щоб покласти цьому кінець, інакше вони також порушуватимуть конвенцію», — додав він.

На державному рівні крім України агресивну війну росії визнали геноцидом українського народу Польща, Литва, Латвія, Естонія, Канада і Чехія. Також Литва визнала росію державою-терористом.

Західна делегація разом з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн під час ексгумації тіл цивільних на Київщині/Фото: Бучанська міська рада

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю в Україні короткочасні дощі, на півдні до +28°С
19:08
Міністр-кримінальник Сольський подав заяву про відставку
18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]