Дрони рф нищать техніку ЗСУ - Бутусов пояснив, як цьому можна зарадити

|
Версия для печатиВерсия для печати

За словами журналіста, у сфері дронів та РЕБ технології змінюються майже щомісяця, і це потрібно враховувати.

Російські дрони «Ланцет» вразили вже понад три сотні одиниць найбільш цінної для України техніки, заявив журналіст та головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов. За його словами, аби протистояти атакам ворога за допомогою таких БпЛА, треба розробити тактику сучасної боротьби з дронами.

«Для початку вивчити досвід 59-і мотопіхотної бригади, яка за час бойових дій не втратила від «Ланцетів» жодної гармати. Жодної. Маючи ті самі засоби які є й на інших ділянках фронту, за рахунок грамотного управління наявними силами і, що важливо, на техніці українського виробництва. І оскільки «Ланцетами» уражено вже понад 300 одиниць нашої найбільш цінної бойової техніки, то хотілося б вже, щоб на успішний досвід застосування РЕБ у 59-й бригаді не тільки звернули увагу, але й ухвалили ті рішення, які потрібні для реалізації такої саме роботи на усіх напрямках», – написав Бутусов у Facebook.

Він додав, що проблема ефективності радіоелектронної боротьби (РЕБ) у першу чергу – це проблема управління. Тобто, за словами журналіста, потрібно розробити та розповсюдити тактику сучасної боротьби з дронами, організувати запровадження успішних практик, вдосконалювати антидронні системи. Адже, як заявив Бутусов, у сфері дронів та РЕБ технології змінюються майже щомісяця, це треба швидко усвідомлювати та запроваджувати нові стандарти. 

Так, за його словами, потрібно:

  • створити штати підрозділів РЕБ на рівні роти та батальйону, адже зараз таких взагалі нема; 
  • розширити штати на рівні бригади до роти, видати наказ Генштабу про порядок дій РЕБ роти, батальйону, бригади, оперативно-тактичних угруповань;
  • створити систему підготовки фахівців та школи на базі успішних підрозділів;
  • скорегувати оборонне планування, щоб закуповувати необхідну техніку та комплектуючі;
  • долучити до процесу Держспецзв’язок та Мінцифру;
  • розробити державну програму перспективних досліджень ударних  дронів усіх типів.

«Залучати треба у проєкти не тільки гроші, а й і усі розвідувальні та спецслужби, і дипломатів, бо питання комплектуючих для дронів та для боєприпасів для дронів потребує чіткої постановки завдань, програмування усіх відповідних державних установ», – підсумував Бутусов.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення українські військові знищили 3828 безпілотників оперативно-тактичного рівня. Лише минулої доби ЗСУ приземлили вісім таких дронів.

Також повідомлялося, що Україна має шанс переломити перевагу РФ у повітрі за допомогою «радіоелектронного кулемету». Аби це зробити, ЗСУ ставлять на озброєння британську систему AUDS (Anti-UAV Defense System, систему протидронної оборони), яку називають «радіоелектронним кулеметом».

Вгорі: FPV-дрон з прикріпленою вибухівкою

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:11
8 вересня короткочасний дощ ймовірний лише на крайньому півдні, до +28° тепла
18:19
Місія ООН: кількість жертв серед цивільного населення України різко зросла
17:19
США бачать зростаючий ризик російських «диверсії» проти ключових підводних кабелів
16:56
Склад боєприпасів знищений дронами у РФ містив північнокорейські ракети
15:39
Важливі результати за підсумками 24-го засідання у форматі «Рамштайн»
14:20
Бігун Ігор Цвєтов здобув для України 17 «золото» Паралімпіади, а тенісист Віктор Дідух 18-ту
13:22
Нові докази злочинів рашистів: на ру-сайті з усиновлення знайшли дітей з України
12:43
Справа проти Дурова почалася з відмови Telegram відкрити особистість гвалтівника
11:38
Рішення МВФ знову послати місію до Росії – крок до того, щоб "пробачити і нормалізувати російську жорстокість"
10:33
Німеччина в липні різко наростила експорт продукції в Росію

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]