Ексначальник СБУ в Криму і ексзаступник секретаря РНБО сприяли вторгненню рф: деталі підозр

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правоохоронці розслідують державну зраду колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і ексначальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча, які сприяли вторгненню РФ і намагались приховати від СБУ та керівництва України плани Росії щодо нападу.

Про це свідчать тексти підозр, які публікує Судовий репортер.

За даними слідста, керівник 9-го ("українського") управління 5-ої служби ФСБ РФ Ігор Чумаков створив злочинну організацію, до складу якої ввійшов колишній заступник секретаря РНБО України Володимир Сівкович, співробітник СБУ Олег Кулініч та інші поки невстановлені громадяни України і РФ.

Ця банда повинна була збирати і передавати в Росію інформацію, що становить держтаємницю, а також підбурювати громадян України до держзради.

Організовувала та здійснювала збір, аналіз і передачу інформації росіянка Марина Терентьєва - працівниця ФСБ, має посаду-прикриття — є членом Союзу журналістів РФ і позаштатним фотокореспондентом російського інформагентства "ТАСС".

Сівкович керував діяльністю Кулініча та залучених ним осіб щодо збору і передачі інформації росіянам. 

Кулініч, маючи доступ до держтаємниці, збирав інформацію як особисто, так і через залучних осіб.

У тексті підозри зазначається, що Сівкович не міг реалізувати себе на держслужбі в Україні, тому "відчуваючи неповноцінність, меншовартість" він розраховував повернутися до української політики під патронатом РФ.

Сівкович організував у Москві так званий "політичний офіс", працівники якого нібито займаються суспільно-політичною діяльністю, а насправді залучають осіб, які мають розвідувальні можливості на території України.

У цьому офісі, зокрема, була працевлаштована "журналістка" Терентьєва.

Вважається, що члени цього угрупування, зокрема, Кулініч начебто впливали на кадрові та управлінські рішення у структурі СБУ та сприяли приховуванню від СБУ та керівництва України планів РФ щодо нападу 24.02.2022 з території окупованого Криму на материкову частину України та ін.

Кулініч Олег Миколайович був призначений  начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим у жовтні 2020 року. У березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]