Єврокомісія не знайшла проблем з постачанням нафти до Угорщини та Словаччини через санкції, запроваджені Україною

|
Версия для печатиВерсия для печати

ЄК не знайшла проблем з постачанням нафти до Угорщини та Словаччини через санкції, запроваджені Україною проти російського нафтового гіганта «Лукойл»

Європейська комісія не бачить загрози для поставок нафти до Угорщини та Словаччини через санкції, запроваджені Україною проти російського нафтового гіганта "Лукойл". Про це ЄК заявила в четвер у листі до влади обох країн. Вона також попросила надати докази наявності проблем з постачанням, повідомляє Polskie Radio.

Перед відправленням листа до Будапешта і Братислави віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс поспілкувався по телефону з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Останній запевнив, що санкції, накладені на «Лукойл», не порушують положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

 Ukraine has expressed its willingness to participate in consultations with the European Union regarding the transit of Russian Lukoil oil, should Brussels decide to activate the appropriate mechanism.https://t.co/XUIBCRWQ9Z

— UNITED24 Media (@United24media) July 30, 2024

Санкції Києва стосуються нафтопроводу «Дружба», який проходить через українську територію і постачає нафту до Словаччини та Угорщини. У зв'язку з обмеженнями, запровадженими Україною, обидві країни минулого тижня звернулися до ЄК з проханням провести переговори з Києвом. Вони також закликали провести засідання Комітету з питань торговельної політики, консультативного органу, який надає висновки щодо торговельних угод, укладених ЄК. Будапешт і Братислава погрожували подати на Київ до суду, якщо ЄК не візьметься за цю справу.

Однак ЄК не знайшла проблем з постачанням нафти до Угорщини та Словаччини. У липні через «Дружбу» до Угорщини та Словаччини замість нафти, що належить «Лукойлу», почала надходити сировина інших власників. За словами речника ЄК Адальберта Янца, обидві країни можуть також використовувати альтернативні маршрути постачання, наприклад, через Хорватію.

Домбровскіс у листі до міністрів закордонних справ обох країн попросив надати докази дефіциту нафти. За відсутності безпосередньої загрози постачанню цієї нафти до Угорщини та Словаччини, ЄК не бачить необхідності організовувати консультації.

Речник ЄК Адальберт Янц також нагадав, що з моменту нападу росії на Україну в лютому 2022 р. ЄС значно розширила джерела постачання нафти. Наразі лише три відсотки постачань нафти надходить з росії.

«Аргумент»

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:47
В Україні 9 вересня подекуди очікується короткочасний дощ та гроза, до 28° тепла
19:17
В Росії нарешті помер ще один естрадний довгожитель який підтримував Путіна
18:07
Ще в одну країну НАТО залетів та розбився "Шахед" рашистів
16:41
В НАТО пожурили РФ за безвідповідальність за "Шахеди" в повітряному просторі Румунії
15:31
Керівник ЦРУ стверджує, що РФ могла завдати ядерного удару по Україні восени 2022 року
13:35
Кількість жертв ракетного удару рашистів по Полтаві зросла до 58 людей
12:23
Вночі було збито одну авіаційну ракету Х-59 та 15 ударних дронів типу «Shahed» рашистів
11:57
Колаборант із Харкова розповів, що з російським куратором його познайомив адвокат
10:54
Кабінет Міністрів України прийняв постанову якою скасував підготовку правників у коледжах
09:19
Україна у передостанній день Паралімпіади-2024 виграла п'ять золотих медалей

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]