Фігурант справи Злочевського Андрій Кіча виміняв свободу за 1 мільйон для ЗСУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив за хабарництво колишнього менеджера газовидобувної компанії Burisma Group Андрія Кічу, однак звільнив його від тюремного ув’язнення. Водночас Кіча має переказати 100 млн грн на «Армію дронів».

Про це повідомила у вівторок, 28 березня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та одним з колишніх керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича. Відповідно до угоди суд визнав колишнього менеджера компанії Burisma Group винуватим у пособництві в наданні неправомірної вигоди особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб», – сказано в повідомленні.

Імен екс-міністра й засудженого екс-менеджера САП не вказує, але з відкритих джерел відомо, що Burisma Group належить екс-міністру Екології Миколі Злочевському, а засудженим менеджером є Андрій Кіча.
За вироком суду Кічі призначено ув’язнення на 5 років. Але суд звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном один рік. За умовами угоди, Кіча зобов’язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення, а також впродовж 5 днів після затвердження угоди про визнання винуватості перерахувати 100 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проект Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації «Армія дронів».
Кічу разом з іншими особами затримали 12 червня 2020 року на спробі дати хабар у розмірі 5 млн доларів керівництву антикорупційних органів. Як повідомляв тодішній директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, затримані хотіли скасування підозри Злочевського у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, який видавався «Реалбанку», що належав наближеному до Януковича олігарху Сергію Курченку.

Ситник повідомляв, що люди, які пропонували хабар керівникам САП та НАБУ, хотіли закрити кримінальне провадження проти Злочевського та повернути його на територію України. Вони поспішали, щоб встигнути зробити Злочевському подарунок до дня народження (14 червня).

Водночас у самій Burisma заяви правоохоронців називали провокацією та відкидали свою причетність до цих подій.

Крім Кічі, у цій справі обвинувачують колишнього першого заступника начальника Державної податкової служби Києва Миколу Ільяшенка. Також однією з обвинувачених була колишня посадовиця Державної фіскальної служби Олена Мазурова, але вона пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд, і також отримала умовний термін.

Фото XSPORT

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:12
Президент України підписав указ, який закриває доступ військових до онлайн-казино - за це боровся сержант Павло Петриченко, який загинув у Донбасі
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]