Фільтрація є в кожному окупованому місті, процедуру пройшли десятки тисяч українців

|
Версия для печатиВерсия для печати

Рашисти запровадили процедуру фільтрації у кожному тимчасово окупованому українському місті, там діє один і той самий алгоритм.

Про це УНН розповів директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки, правозахисник Павло Лисянський.

УНН поцікавився, чи є процедура фільтрації різною залежно від розташування таборів.

"Фільтраційні процедури є в кожному місті, яке вони окупували. Це Старобільськ, Біловодськ, Маріуполь, населені пункти. За нашими підрахунками, цю фільтрацію пройшли вже більше ніж 37 тисяч людей. Плюс, зараз фільтрацію ще проходять люди, яких депортували в російську федерацію. Їх спочатку відправили, потім вони там оселились, і їх теж потім почали фільтрувати", - повідомив Лиснянський.

Зі слів співрозмовника, навіть у російській федерації створені "концтабори" для українців. Так, у місцях позбавлення волі рашисти зробили фільтраційні табори, куди відправляють українських військових, які були депортовані.

Також, розповів правозахисник, для деяких українців процедура фільтрації – постійна. "Є люди, яких постійсно змушують проходити процедуру фільтрації. Особливо небезпечні з ідеологічного плану – вони їх "фільтрують" кожні три дні", - розповідає співрозмовник.

На запитання про те, чи були випадки зникнення людей після проходження процедури, каже: "Так, були такі".

"Більше 20 ми вже точно зафіксували. Люди звертались, казали", - зазначив він.

Також, за словами Лиснянського, один з інструментів фільтрації – це примусова депортація.

УНН поцікавився, як можна встановлювати людей, які пройшли таку "фільтрацію". Зі слів правозахисника, Уповноважена з прав людини Людмила Денісова наразі розробляє Telegram-бот для того, щоб збирати дані щодо мешканців, депортованих до російської федерації.

"Один з інстрментів: людину депортували в Єкатеринбург, у ту місцевість. У Єкатеринбурзі є консульство Німеччини, яка є нашим партнером, або Франції, тощо, і через дипломатів дружніх країн ми повинні встановлювати з ними зв'язок", - розповів він.

Окрім того, можна підключити переселенців, етнічних українців, які проживають у російській федерації. Лиснянський зауважив, що наразі дуже багато адвокатів, волонтерів з росії там допомагають примусово депортованим з України.

Однак, це повинна бути покрокова, систематизована робота.

"У нас повинна бути створена державна структура з питань репатріації… Ми розробили концепцію, чим вона повинна займатись. По-перше, це встановлення людей і визволення їх звідти. А потім, коли вони вже пройшли фільтрацію, після цих процедур, їм повинна бути надана реабілітація", - наголошує правозахисник.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]