Гіркін, отруйники Навального та вбивця чеченця у Німеччині мають одну "ФСБшну" серію паспортів – The Insider

|
Версия для печатиВерсия для печати

Гіркін, який себе називав "полковником ФСБ у запасі", після повернення з тимчасово окупованих територій України до РФ активно користувався документами прикриття – російським паспортом на імʼя Сергія Рунова. Зʼясувати це вдалося завдяки дружині Гіркіна – Мирославі Регінській, з якою він побрався в грудні 2014.

Про це пише видання The Insider.

Фото: The Insider

Регінська бронювала авіаквитки разом із Сергієм Руновим, народженим 12 травня 1970 року. Рунов – це прізвище діда Гіркіна. Бази даних свідчать, що людини під імʼям Сергій Рунов із такою датою народження не існує.

"Сергій Рунов" здійснював поїздки в той час, як Гіркін мав публічні виступи за межами Москви, зокрема й повʼязані з просуванням свого "руху" "новоросія". 

Цей "Рунов" зазвичай бронював рейси разом з Регінською. 

"Коли саме було видано перший паспорт "Сергія Рунова", залишається невідомим", – свідчать журналісти.

За даними російської бази "Магістраль", вперше такий паспорт використали для поїздки в потязі Москва – Санкт-Петербург 25-26 листопада 2014, тобто через три дні після того, як Гіркін виїхав за межі ОРДО. Номер паспорта вказує, що його мали видати в 2002-2003 роках, але, оскільки для прикриття особи часто використовують старі бланки, це не є показником. 

"А от що точно відомо, так те, що російські спецслужби щонайменше один раз переоформлювали Гіркіну паспорт на імʼя Рунова. Це відбулося через деякий час після того, як "Сергію Рунову" виповнилося 45 років", – йдеться у розслідуванні. 

Гіркін журналістам відмовився коментувати наявність паспорта-прикриття. Востаннє цей документ використовувався ним в 2016 році.

Журналісти вважають, що такий документ він міг отримати і від ФСБ, і від Головного розвідувального управління, але в авіабазі вони виявили ще шість підробних російських внутрішніх паспортів з тієї ж серії, що і в "Рунова", і вони належать працівникам ФСБ. 

Один із цих документів оформлено на імʼя Анатолія Яшкіна, який в 2016 летів у Мінськ за однією бронню з іншим попутником з фальшивим паспортом – Олексієм Корніловим. Справжню особу Корнілова встановити не вдалося, але серія його паспорту та сама, що і в "Катерини Зотової" – дружини кіллера з ФСБ Вадима Красікова, який був затриманий в Німеччині за вбивство чеченського біженця Зелімхана Хангошвілі. Красіков служив у підрозділі спецназу "Вимпел" ФСБ і разом з колегами, за даними журналістів, убив кількох підприємців у РФ. Після його затримання в Німеччині дружині видали фальшивий паспорт та вивезли в Крим. 

Інший паспорт на імʼя Артема Віноградова є прикриттям ФСБівця-отруйника Навального. Ще один такий документ видано іншому отруйнику політика. 

Окрім цього, паспорт-прикриття виявили і в Ігоря Плотницького – громадянина України, який був ватажком терористів "ЛНР". Його вдалось виявити також завдяки подорожам із дружиною. Вона в листопаді 2014 летіла одним рейсом із Ігорем Плотніковим з датою народження як у Плотницького. Ватажком "ЛНР" Плотницький став за три дні до цього рейсу. 

Перше використання документу на імʼя Сергія Плотінкова зафіксовано 4 вересня 2014 – за день до того, як Плотницький підписував "мінські документи". Журналістам Плотницький сказав, що тоді літав за своїм справжнім паспортом. 

"Паспорт "Плотінкова" належить до того ж діапазону, що і паспорти, які використовувались відомими співробітниками ГРУ. Наприклад, паспорт з номером на одну цифру нижче "Плотнікова" – 4514500473 – на імʼя Олексієва Миколи Костянтиновича (07.04.1980) використовував співробітник ГРУ в Нідерландах під час невдалої кібероперації", – додали журналісти.

На основі цього вони вважають, що документи "Плотнікова" були видані саме через ГРУ. 

The Insider – видання, що спеціалізується на розслідуваннях. Редакція розосереджена по різних країнах. 


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]